Bălăşoiu se vrea şef peste toate complexurile energetice

Constantin Bălăşoiu ar putea deveni şef peste toate cele trei complexuri energetice din Oltenia încă înainte de înfiinţarea Electra. Aşa rezultă dintr-o notă depusă spre semnare la Ministerul Economiei, întocmită chiar de Bălăşoiu. Acesta a dezminţit ieri informaţia, întrebându-ne „de unde le mai inventăm”. Marcel Hoară este în fruntea CA-ului de la CE Rovinari şi a declarat ieri că are cunoştinţă despre o astfel de schimbare, menţionând că o asemenea măsură se impune pe fondul nevoii coordonării unitare a deciziilor care se iau în cadrul complexurilor energetice.

Constantin Bălăşoiu, cel desemnat să fie viitorul director general al Electra, a fost la un pas să devină preşedinte al mai multor consilii de administraţie. Potrivit unei note înaintate de acesta la Ministerul Economiei, s-ar fi impus numirea sa în fruntea CA-urilor de la societăţile componente, respectiv CE Turceni, CE Rovinari şi Nuclearelectrica. La CE Craiova este deja, iar la SNLO nu putea ocupa funcţia de preşedinte al CA, deoarece prin statutul societăţii postul revine directorului general.

Bălăşoiu a dezminţit ieri categoric informaţia că ar putea deveni preşedinte al tuturor consiliilor de administraţie, susţinând că abia după înfiinţarea Electra vor fi schimbări, în sensul că va fi o singură conducere. „Nu ştiu de unde le mai inventaţi, nu este nimic adevărat”, a spus Bălăşoiu.

Hoară ştia de schimbare

Marcel Hoară este în fruntea CA-ului de la CE Rovinari şi spune că are cunoştinţă despre o astfel de schimbare, menţionând că o asemenea măsură se impune pe fondul nevoii coordonării unitare a deciziilor care se iau în cadrul complexurilor energetice. „Decorelarea activităţilor nu este de bun augur şi asta s-a văzut în ultima perioadă. Trebuie găsită o formulă nouă şi rapidă, mai ales că, undeva prin noiembrie, estimez eu, Electra va deveni funcţională”, a explicat Hoară. Acesta a adăugat că există deja o structură creată la nivel de minister pentru corelarea activităţilor la complexuri: „Domnii Bălăşoiu şi Doru Voicu sunt cei desemnaţi să se ocupe de acest lucru. Complexurile energetice au nevoie de o abordare unitară atunci când vine vorba de implementarea programelor de mediu şi a celor de dezvoltare. Una e să discuţi cu o bancă venind din partea unui complex energetic şi alta e să reprezinţi Electra. Prin această corelare a activităţilor se vor elimina timpii morţi care au rămas până la momentul în care compania devine funcţională”.

Nici Câlniceanu nu ştie nimic

Celălalt preşedinte vizat de posibila „corelare a activităţilor” despre care vorbea Marcel Hoară este Liviu Câlniceanu, care nu ştie nimic despre eventuala sa schimbare din fruntea Consiliului de Administraţie de la CE Turceni. Acesta declară însă că nu are nimic împotrivă dacă o asemenea decizie va fi luată la nivel de minister. „Nu ştiu despre astfel de discuţii, dar dacă o asemenea decizie va fi luată nu e nicio problemă. Nu am de ce s-o contest, mai ales dacă este pentru binele unităţii”, spune Câlniceanu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: