Hanu: Călinoiu nu este Dumnezeu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pare că nu mai este luat în seamă de primarii PSD. Un exemplu este primarul din Motru, Dorin Hanu, pe care excursiile din Canada şi România par să-l fi relaxat atât de mult încât nu mai ţine cont de sfaturile preşedintelui. Hanu s-a lecuit de când i-a cerut ajutorul privind situaţia SNLO-UATAA Motru şi drept rezolvare a primit sistarea livrării de cărbune.

Consilierii locali din Motru au aprobat ieri, în şedinţă de Consiliu Local, mai multe proiecte printre care darea în administrarea UATAA a grupului de cogenerare. Un alt subiect atins de primarul oraşului, Dorin Hanu, a fost acela al menţinerii lui Ilie Schintee în funcţia de director al uzinei de termoficare în ciuda afirmaţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu.

„Călinoiu nu poate să facă asemenea presiuni“

Primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, a ţinut să precizeze că nici nu s-a pus problema demiterii din funcţia de director a lui Ilie Schintee, aşa cum sugerase preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Mai mult decât atât, acesta a declarat că Ion Călinoiu nu are nici o autoritate să sugereze acest lucru. „Demiterea directorului de la UATAA Motru o poate cere doar Autoritatea Generală a Acţionarilor, adică Consiliul Local Motru şi deci nu se pune o astfel de problemă şi nici domnul preşedinte Călinoiu nu poate să facă asemenea presiuni fiindcă nu e de competenţa dânsului. E normal ca atunci când nu eşti corect informat, sub presiune sau sub anumite informaţii eronate să faci unele afirmaţii. Domnul Călinoiu nu este Dumnezeu şi nu are nicio putere asupra domnului Schintee”, a declarat Dorin Hanu.

Hanu i-a dat lui Schintee grupul de cogenerare

Tot în şedinţa de ieri, grupul de cogenerare fost dat ieri în exploatarea Unităţii de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru prin aprobarea consilierilor locali tocmai pentru a reduce cheltuielile uzinei la energia electrică. Grupul de cogenerare a fost realizat cu bani de la guvern, bani daţi prin programul de termoficare, în anul 2005.Vvaloarea totală a investiţiei era de 150 de miliarde, proiectul nefiind plătit în totalitate. „Grupul de cogenerare împreună cu toate modernizările ne-a costat peste 150 de miliarde şi la ora actuală mai avem de plătit, de fapt guvernul mai are să ne aloce 42 de miliarde. Nu am alocat nici un ban de la bugetul local pentru a acest grup. Sperăm ca în felul acesta să reducem semnificativ factura la curent pentru uzină pentru că plăteam în jur de 50 de miliarde de lei”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. De altfel, UATAA Motru va prelua grupul fără datorii. „Noi vom prelua grupul decât în exploatare, nu preluăm şi datoriile. Este foarte important pentru noi cu atât mai mult cu cât agentul termic va fi de o calitate superioară. Este foarte bine pentru că grupul acesta va produce energie pentru consumul propriu”, a declarat Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: