Complexurile energetice, controlate de Gardă pentru banii daţi la Pandurii

Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari sunt verificate de Garda Financiară Gorj în urma unor sesizări făcute de liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, privind sponsorizările efectuate de companii către Clubul Sportiv Pandurii. Reprezentanţii companiilor au spus că nu pot fi probleme pentru că totul este perfect legal.

De verificări are parte şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi Artego pentru că preşedintele clubului, Marin Condescu, a fost acuzat de mai multe ori că a cheltuit aceşti bani ilegal. De săptămâna trecută la cele unităţi au început controalele. Se efectuează verificări de Garda Financiară la cerea DNA.

Controlul, confirmat de Pupăzan

Garda Financiară a primit o adresă de la DNA prin care i se solicită să verifice toate contractele cu Clubul Sportiv Pandurii. Controlul a început în urmă cu câteva zile şi nu a fost finalizat. “În momentul de faţă are loc un control tematic, urmare a solicitării unei alte instituţii, cu privire la anumite aspecte. Controlul se desfăşoară la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, SNLO şi Artego. Deocamdată nu putem oferi mai multe amănunte, deoarece controlul este în desfăşurare“, a declarat directorul adjunct al Gărzii Financiare, Ion Pupăzan.

Ionel Manţog: „Cel care a făcut reclamaţia vrea să facă rău“

Directorul economic de al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, şi directorul SNLO, Daniel Burlan, spun că până acum nu au fost depistate probleme, dar pentru că există aceste sesizări, instituţiile competente trebuie să îşi facă treaba. “Este clar că cel a făcut reclamaţia este unul care vrea mai mult să facă rău decât să reglementeze ceva. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Comunitatea gorjeană vrea să avem echipă de fotbal în divizia A, vrea să avem o echipă de handbal puternică în prima ligă, eventual care să participe în cupele europene şi atunci trebuie bani pentru aşa ceva“, a declarat directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog.

„Se efectuează un control privind modul de atribuire a sumelor către Clubul Pandurii Târgu Jiu şi documentele care au stat la baza acestor viramente. Sumele au fost prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli, nu cred că va fi vreo problemă“, a spus directorul SNLO, Daniel Burlan.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: