Bălăşoiu, ţepuit de angajaţii de la Prigoria şi Seciuri

Complexul Energetic Craiova a fost dat în judecată de peste 100 de angajați de la carierele Prigoria şi Seciuri pentru neasigurarea transportului în ultimele zece luni. Transportul minerilor a fost întrerupt în luna aprilie a anului trecut după ce conducerea complexului a ajuns la un compromis cu sindicatele de la cele două cariere. Sindicatul pe care îl reprezintă Constantin Crețan nu a fost de acord cu acest compromis aşa că a acţionat în instanţă unitatea.

Complexul Energetic Craiova a făcut anul trecut un compromis cu minerii de la Seciuri și Prigoria cum că va renunța la câteva zeci de disponibilizări dacă aceștia sunt de acord cu întreruperea transportului. Multe dintre sindicate au fost de acord pentru că în felul acesta au fost salvate 50 de locuri de muncă, spune primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman. Cert este că CE Craiova nu a semnat niciun document în acest sens. ”Inițial erau prevăzute 160 de disponibilizări și atunci conducerea complexului a venit cu această idee. Să se taie transportul și să plece decât 110 angajați. S-a făcut înțelegerea și oamenii nu au mai avut transport. Ce-i drept, sindicatul domnului Crețan nu a fost consultat pentru că era nesemnificativ”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Creţan: ”Nu a fost compromis, a fost ilegalitate”

Liderul Federației Naționale a Muncii (FNM), Constantin Crețan, nu este însă de aceeași părere. Mai mult, Crețan spune că are peste 100 de oameni pe care îi reprezintă la Prigoria și Seciuri. ”Eu am majoritate acolo și nu ne-a consultat nimeni când s-a făcut această ilegalitate, că nu e compromis, e ilegalitate. Avem împuternicire de la oameni să acționăm în instanță pentru acest abuz”, a declarat Constantin Crețan.

BANI

Între timp, transportul minerilor a fost reluat din luna ianuarie a acestui an. Cu toate acestea, Complexul Energetic Craiova ar putea înapoia minerilor echivalentul în bani a zece luni de lipsă a transportului. ”Faceți un calcul, un milion pe lună ori 120 de salariați plus inflația la care se adaugă cheltuielile de judecată și daune. Asta va avea de înapoiat CE Craiova”, a declarat Crețan.   

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: