Băleşti: Demersuri pentru înființarea unui centru de permanență

Administrația locală din Bălești a demarat procedurile pentru înființarea unui centru de permanență în localitate. A identificat deja două clădiri potrivite pentru acest gen de activitate și este în tratative cu instituțiile abilitate în domeniul sanitar pentru obținerea avizelor în acest sens. Prin realizarea acestui centru, cetățenii comunei vor avea un acces mai facil la serviciile medicale. Centrul de permanență va fi funcțional în toamna acestui an, spune primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu.

Primarul comunei Bălești spune că prin realizarea acestui centru de permanență, cetățenii din comună vor putea beneficia în orice moment de asistență medicală. "Facem demersuri pentru înființarea unui centru de permanență pe raza comunei Bălești. Acest lucru înseamnă continuitatea actului medical non-stop, deci și pe timp de noapte, cu adresabilitate clară cetățenilor, tuturor categoriilor de persoane, de la cel mic până la cel bătrân. Sunt oameni care au nevoie să-și facă injecția, un tratament și nu găsesc personal pregătit pentru a duce la îndeplinire acest aspect", a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Vrea şi o ambulanţă

Autoritățile locale fac demersuri în această perioadă pentru a obține avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP) pentru realizarea acestui centru de permanență și mai apoi vor solicita o colaborare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. "Personalul medical va fi plătit prin bugetul de stat de la Ministerul Sănătății. Suntem în stadiu avansat, sperăm noi ca până la sfârșitul lunii septembrie să avem această entitate funcțională. Va fi chiar în centrul comunei, vizăm ori clădirea actualului dispensar, ori o clădire unde funcționează la ora actuală biblioteca comunei, adică în incinta grădiniței. De la anul biblioteca funcționa într-o clădire complet nouă", a mai spus primarul comunei Bălești.

Autoritățile locale au spus că vor încerca să obțină chiar și o salvare de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.    

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: