Mesajul premierului Cioloş pentru cei care s-au săturat de birocraţie

Premierul Dacian Cioloş a postat pe facebook un mesaj prin care solicită sprijinul populaţiei pentru a reduce birocraţia. Cioloş are câteva propuneri, dar face şi un apel către români, pentru a spune cu ce s-a confruntat fiecare.

IATĂ MESAJUL

"Începând de azi vă așteptăm cu propuneri de simplificare a „hârtiilor” pe care vi le cere administrația publică. Ne puteți spune, prin intermediul platformei pe care am lansat-o: http://maisimplu.gov.ro/ ce documente pot fi simplificate și cum.
Avem deja identificate câteva lucruri simple care pot fi făcute pornind de la unele cazuri absurde care se perpetuează:
- Mamele trebuie să depună 3 dosare cu același tip de documente, indemnizație, alocație de stat, stimulent de reinserție. Aceste 3 dosare conțin același documente și trebuie să se plimbe cu hârtii în copie. Este un caz unde putem simplifica cu depunerea unui singur dosar
- Un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe. Putem merge pe o simplă depunere a cererii iar administrațiile să obțină datele direct.
- Se eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an. De multe ori pentru dosare care vizează aceeași instituție. Prin intermediul sistemelor informatice oamenii nu ar trebui să mai ia un cazier de la un ghișeu și să-l ducă la alt ghișeu.
Dacă ne veți împărtăși experiența dumneavoastră putem lucra împreună la debirocratizarea administrației publice, este ceea ce urmărim prin acest demers.
Găsiți detalii în plus și aici: http://bit.ly/1QDoPif

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: