Scandal la Căpreni. Un sat vrea să treacă de comuna Turburea!

Cetăţenii din satul Bulbuceni, ce aparţine comunei Căpreni, vor să treacă din punct de vedere administrativ de comuna Turburea. Oamenii spun că distanţa din sat până în centrul comunei Căpreni este de 14 kilometri, însă nemulţumirea cea mare constă în faptul că drumul este pe un câmp greu accesibil. Consilierii locali vor lua în discuţie această solicitare în următoare şedinţă de Consiliu Local al comunei Căpreni şi vor vota dacă se va organiza referendum în acest sens.

Satul Bulbuceni este situat la 14 kilometri de centrul comunei Căpreni. Ca să ajungă la primărie pentru documente, cetăţenii trebuie să parcurgă un drum prin câmp deschis, un drum abrupt şi greu accesibil. Oamenii spun că le este mult mai uşor să ajungă în comuna Turburea, situată tot cam la aceeași distanță, însă drumul e bun. Satul Bulbuceni are 300 de cetățeni, din care aproape 100 sunt plecați la muncă în străinătate. Restul de săteni au semnat deja un tabel prin care cer arondarea satului de comuna Turburea. ”Noi suntem oameni bătrâni, nu mai putem trece dealul. Elevii noștri sunt la școală la Turburea, medicii de familie îi avem la Turburea, numai impozitele le plătim la Căpreni. În plus, până la Turburea sunt câte patru mașini pe zi, ne este mult mai ușor, practic noi toate treburile ni le facem la Turburea, numai că plătim taxe la Căpreni. Am strâns 200 de semnături ca să fim arondați și în următoarea ședință de Consiliu Local prezint acest material”, a spus Ilie Mazilu, consilier local PSD la Căpreni.

Este nevoie de referendum
Consilierul PNL din satul Bulbuceni, Iulian Mandocescu, spune și el că distanța până la Căpreni este prea mare și că acesta este singurul motiv pentru care oamenii vor să treacă de Turburea. ”Singura problemă este cea a transportului. Pentru orice problemă, pentru o hârtie, pentru dispensar trebuie să meargă 14 kilometri până la centru la Căpreni. Pe când la Turburea există mașini cu patru curse pe zi și e cu totul altceva. Acesta este singurul motiv, am minți dacă am spune altceva. Eu unul sunt de acord cu această arondare pentru că este în sprijinul oamenilor. Distanța până la Turburea este aceeași numai că nu trecem peste dealuri, noi până la Căpreni trecem un deal de nouă kilometri lungime”, a spus Iulian Mandocescu, consilier local PNL la Căpreni.
Autorităţile locale din localitate cunosc situația celor aproape 200 de cetățeni de la Bulbuceni. Primarul Emil Cătănoiu spune că pentru a putea fi posibilă această arondare este nevoie de aprobarea unui referendum în Consiliul Local Căpreni, dar și în Consiliul Local Turburea. ”Este greu de realizat așa ceva. Într-adevăr ca să ajungă la Turburea nu mai trec peste deal, este singurul motiv pentru care vor să treacă. Satul are asfalt, are biserică renovată recent, are școli bune, au microbuze de transport, au releu să aibă semnal la telefon. Nu sunt multe sate din astea la 14 kilometri de comună să aibă câte utilități au ei”,a spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Vizualizări: 3,906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: