Bâlteni: Primarul caută fonduri pentru asfaltarea drumurilor săteşti

Toate drumurile și ulițele din satele aparținătoare comunei Bâlteni au intrat într-un proces de balastare. O parte din acestea ar trebui asfaltate, numai că nu sunt fonduri. În acest sens, autoritățile locale au depus un proiect pentru obținerea de fonduri guvernamentale.

Starea proastă a drumurilor din comuna Bâlteni era până anul acesta principala nemulțumire a cetățenilor care, de fiecare dată când aveau ocazia, se plângeau de faptul că de fiecare dată când plouă mai puternic drumurile sunt aproape impracticabile și că li se inundă gospodăriile. Reabilitarea ulițelor și a drumurilor din comuna Bâlteni a fost principalul obiectiv promis în campania electorală de Gheorghe Păsărin. Se pare că edilul s-a ținut de promisiune și, după un an de muncă la primărie, toate ulițele și drumurile au intrat într-un proces de balastare , unele fiind chiar asfaltate. „Am făcut balastări ca o soluție imediată pentru aceste drumuri și ulițe și am asfaltat o parte din acestea. Și noi, ca majoritatea primăriilor din județ, ne confruntăm cu lipsa fondurilor. Ce am făcut până în acest moment am făcut cu bani din bugetul local, iar acum avem nevoie de fonduri pentru rezolvarea acestor investiții. Am depus un proiect și sperăm să obținem finanțare. Ar fi o realizare mare dacă ar fi toate ulițele și drumurile asfaltate”, a precizat Gheorghe Păsărin.

Se lucrează la alte proiecte

Autoritățile din comuna Bâlteni se gândesc acum și la alte proiecte pe care ar putea obține finanțări atât de la Guvern, cât și europene. O altă investiție pe care o are în plan primarul din Bâlteni ar fi un sistem de preluare și scurgere a apelor de pe dealuri, dar și reabilitarea drumurilor de tarla. Aceste proiecte sunt în plan și, după ce vor fi  consultați specialiștii, cel mai probabil se va face și un proiect pentru obținerea unei finanțări.

PROMISIUNE

Prioritatea numărul 1 pentru primarul din comuna Bâlteni sunt drumurile comunale și sătești din localitate. Dacă în urmă cu un an starea acestora era deplorabilă, iar oamenii se plângeau că nu mai puteau rezista în aceste condiții, acum lucrurile s-au mai îndreptat.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: