Dreptate după opt ani de chin pentru un gorjean imobilizat la pat

Va avea din nou asistent personal, după opt ani în care a stat imobilizat la pat şi i s-a refuzat acest drept. Este vorba de Constantin Tătaru, de 46 de ani, din satul Moi, care este la pat de 20 de ani, după un accident de circulaţie. În 2005, i s-a făcut o mare nedreptate şi i s-a luat dreptul la asistent personal, pentru că nu a dat şpagă. I s-a scris pe dosar: nerevizuibil. Pandurul a scris săptămâna trecută despre acest caz. Directorul de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat, a mers la om acasă şi a făcut primele demersuri pentru revizuirea dosarului.

A avut un ghinion teribil în tinereţe, când a suferit un accident care l-a ţintuit pentru toată viaţa la pat. Indiferenţa unor semeni şi răutatea altora i-au făcut viaţa şi mai amară. Constantin Tătaru a pierdut dreptul la asistent personal pentru că nu a dat şpagă, iar de opt ani este îngrijit zi de zi, oră de oră, de o soră care a renunţat la serviciu, pentru a-i fi alături. Coşmarul se va termina curând.

Constantin Tătaru are acum 46 de ani, iar în urma accidentului de circulație de acum 20 de ani a fost diagnosticat cu tetraplegie spastică post traumatism vertebro medical C4-C5, C5-C6, operat la Spitalul Bagdasar Arseni, Secția Neurochirurgie.

Directorul Cotruna, acasă la bărbatul imobilizat

Constantin Tătaru nu poate sta nesupravegheat, lucru constatat chiar de Dumitru Cotruna, care s-a deplasat personal la domiciliul bărbatului. Directorul de la DGASPC recunoaște că în 2005 s-a făcut o greșeală și dosarul trebuie revizuit. „Am fost acasă la dumnealui și am rămas uimit. Este clar că s-a făcut o greșeală și nu-mi explic ce s-a întâmplat. Pentru diagnosticul pe care-l are și în starea în care este clar are nevoie de însoțitor. E imposibil să se descurce singur. Noi i-am spus surorii care se ocupă de el de ce acte are nevoie și trebuie să facă o cerere de revizuire, deși în 2005 s-a stabilit că este nerevizuibil dosarul. Am luat eu o parte din documente, trebuie să mai aducă alte câteva, am vorbit și cu președinta de la Comisie și în mod sigur va primi asistent personal. Nu facem decât să respectăm legea și să ajutăm un om care chiar are nevoie de ajutor”, a spus Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: