Școli pregătite să-și primească elevii în comuna Prigoria

Școlile din comuna Prigoria arată mult mai bine decât multe instituții de învățământ din mediul urban. Nu doar că au fost reabilitate și modernizate conform standardelor europene, dar sunt pregătite deja să primească elevii. În mare parte, unitățile de învățământ din Prigoria au fost igienizate, pentru perioada următoare rămânând numai școala din satul Negoiești, iar în acest moment se lucrează la şcoala din satul Zorlești.

Două unități de învățământ din comuna Prigoria au fost reabilitate și modernizate conform standardelor europene. Este vorba de şcoala din Satul Bucșana, care a fost reabilitată de la temelie și şcoala din satul Prigoria. Ambele unitățile de învățământ pot concura cu orice școală din mediu urban. Aceste unități de învățământ au fost reabilitate printr-un program al Ministerului Educației, iar de utilități s-au ocupat autoritățile locale cu bani de la bugetul local.

În mare parte, investițiile sunt gata la cele două școli, rămânând numai câteva lucrări care nu sunt urgente.  „Ca și investiții mari sunt cele 2 școli, modernizate printr-un program. Este vorba de Școala de la Bucșana care a fost construită din temelie, la care am avut utilități de câteva miliarde de lei vechi, pentru că utilitățile le-am suportat din bugetul local  și sper  ca anul acesta să definitivăm lucrările. Am făcut teren de sport sintetic, canalizarea, am fosă septică, dar avem aici și stație de epurare. Avem în curte niște construcții vechi pe care trebuie să le dărâmăm și terminăm. La şcoala de la Prigoria am definitivat în mare parte. Acum lucrăm la baza sportivă și la magaziile de combustibil, pentru că centrala termică nu permite să folosim lemne ude. Investiția a fost a Ministerului Educației și valoarea este de 22 de miliarde de lei vechi la Școala de la Bucșana, iar noi am suportat doar utilitățile de la bugetul local. Școala de la Prigoria a costat aproximativ 9 miliarde”, susține Emil Răgman, primarul Comunei Prigoria.

Igienizări finalizate în aproape toate școlile

Deși mai este ceva timp până când va suna clopoțelul în noul an școlar, unitățile de învățământ din Prigoria sunt aproape gata să-și primească elevii. Acum se face curățenie la şcoala din Satul Zorlești și urmează şcoala din Negoiești. „În afară de cele două școli care sunt aproape gata, şcoala de la Dobrana și cea de la Călugăreasa sunt terminate, lucrăm la şcoala de la Zorlești și mai avem să facem igienizare în această perioada în școala de la Negoiești. Deci mai avem la o singură școală să facem igienizare și suntem pregătiți pentru începerea anului școlar în condiții bune”, a mai precizat Emil Răgman.

Mulțumiți de condiții

Dacă elevii sunt mândri de școala în care studiază, părinții sunt mulțumiți de condițiile care sunt acum în unitățile de învățământ de pe raza comunei Prigoria. „Copiii merge de drag la școală sau la grădinițe, pentru că au condiții super. Și noi ne bucurăm că administrația locală investește bani în educația tinerilor, pentru că și copiii de la țară pot ajunge departe dacă li se dă această șansă. Noi suntem mulțumiți pentru tot ce s-a făcut în școli. Nicio comună vecină nu are ce avem noi”, a spus tatăl a doi elevi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: