Peste 300 de angajați ai Olservmin au rămas fără loc de muncă

Sute de angajați de la Olservmin și-au strigat ieri nemulțumirile în fața Casei de Cultură din Rovinari, când au aflat că au fost chemați acolo pentru a li se da deciziile de încetare a contractelor de muncă. O mare parte din foștii angajați ai acestei societăți nu îndeplinesc condițiile de a intra în șomaj și speră să fie preluați de Minprest. „Acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Gheorghe Etăgan, lider sindical. Oamenii sunt supărați pe Laurențiu Ciurel, Daniel Antonie, dar și pe Ion Călinoiu și Victor Ponta, care i-au asigurat că nu vor rămâne fără serviciu.

Cei aproximativ 380 de angajați de la Olservmin aveau contract de muncă până la începutul anului viitor, însă ieri s-au trezit cu deciziile de încetare, pe motiv că CEO nu a mai prelungit contractul cu firma prestatoare de servicii. Salariații de la Olservmin sperau măcar să fie ținuți în preaviz, așa cum este prevăzut în contractul de muncă, și să-și primească drepturile salariale la zi. „Își bat joc pur și simplu de noi. Trebuie să stăm în preaviz, că așa e în contractul de muncă, trebuie să ne dea salariile la zi. Noi am luat la sfârșitul lui iulie banii pe mai și iunie. Oricum, salariul e de mizerie. Luam 400 de lei și munceam la lopată , dar măcar luam banii ăștia. Nu ne-au mai dat tichetele de masă din luna martie, iar acum ne trimit acasă. Ne chemară să semnăm fișele de lichidare, fără preaviz, fără nimic”, a spus revoltat un viitor şomer.

Speră să fie angajați la Minprest

olservmin_2Mai mult de jumătate din salariații de la Olservmin nu pot să beneficieze de șomaj, pentru că au mai puțin de un an de când lucrează cu contract de muncă. Mulți dintre cei care au lucrat la Olservmin au probleme financiare și sperau să fie preluați de Minprest, așa cum au fost anunțați de Laurențiu Ciurel,  Vasile Antonie și Ion Călinoiu. Supărarea oamenilor este cu atât mai mare cu cât în campaniile electorale li s-a garantat continuitatea locului de muncă. „Noi nu putem lua șomaj și avem probleme cu banii. Mulți dintre noi au copiii bolnavi sau sunt întreținători de familie. Dacă Ciurel ne lasă pe drumuri, să ne angajeze la Minprest, așa cum au promis Antonie și Călinoiu. Așa s-au lăudat la televizor. Să le fie rușine, mai ales lui Victor Ponta, care în campanie cerșea voturi că ne dă locuri de muncă, dar ne dă afară acum. Rușine să le fie. Să dea Dumnezeu să ajungă și ei în situația noastră. Dracu’ o să mai voteze USL-ul sau PSD”, a spus un alt angajat supărat.

Etăgan: Nu vor fi preluați de Minprest

Gheorghe Etăgan spulberă orice speranță a acestor oameni de a fi angajați la Minprest. Etăgan susține că oamenii au fost înștiințați că au intrat în preaviz de la jumătatea lunii iulie, dar și de faptul că nu își mai primesc bonurile de masă. „Pot să vă spun că angajații au fost în preaviz din data de 13 iulie, e treaba directorului de la Olservmin că nu i-a anunțat și a șefilor de zonă, tichetele de masă știu că nu le mai primesc și au fost înștiințați și de acest lucru, și pot să vă spun că nu vor fi preluați de Minprest. Oamenii probabil au uitat aceste lucruri, că nu prea știu ei cum e cu codul muncii, fiind muncitori necalificați. Situația este gravă, pentru că din cei aproximativ 380 de salariați, numai 150 pot beneficia de șomaj, restul de 225 vor pleca pur și simplu acasă. Societatea Olservmin a intrat în insolvență”, sunt veştile rele transmise de Etăgan.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: