Bălu face echipă cu Purcărin la primăria Fărcăşeşti

Schimbare la primăria Fărcăşeşti. Primăria are de marţi un nou viceprimar după ce Vasile Mihai și-a înaintat demisia. Cea care va face echipă cu Dănuț Bălu în fruntea comunei este Ileana Purcărin, consilier local PSD din 2008. Fostul viceprimar și-a motivat demisia prin faptul că avea nevoie de mai mult timp să se judece cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care în urmă cu o lună l-a declarat incompatibil.

Primăria Fărcășeși are o nouă echipă la conducere. Ileana Purcărin a fost aleasă în funcția de viceprimar în ședința Consiliului Local de marți seara. Purcărin era consilier local PSD din 2008 și l-a înlocuit din funcție pe fostul vice, Vasile Mihai. Acesta din urmă a ales să demisioneze din funcție spunând că are unele probleme de sănătate și are nevoie de mai mult timp pentru a-și rezolva problemele personale. ”Mi-am depus demisia cu 15 iunie din motive de sănătate. Am considerat că e mai bine așa decât să încurc lumea. Am fost viceprimar doi ani. Doamna a fost pusă cu votul a șapte consilieri din șapte prezenți”, a spus fostul viceprimar, Vasile Mihai. Întrebat dacă decizia sa are legătură cu procesul în care se judecă cu Agenția Națională de Integritate, Mihai Vasile a spus că este preferabil să se judece cu ei fără să aibă vreo funcție. ”Și acest lucru a stat la baza deciziei mele pentru că am hotărât că e mai bine să mă judec cu ei fără să am vreo funcție la primărie”, a spus Vasile Mihai.

Bălu: Activitatea va fi aceeaşi

Primarul localității, Dănuț Bălu, a spus că ceea ce s-a întâmplat în ședința de marți seara a fost mai mult un schimb de locuri între Vasile Mihai și Ileana Purcărin. ”Domnul Mihai Vasile și-a dat demisia din funcția de viceprimar și am ales-o pe doamna Purcărin Ileana, tot de la PSD. Au făcut schimb de locuri, de posturi. A fost votată ieri în ședință cu șapte voturi din șapte prezenți. A fost o supărare a dumnealui vis a vis de raportul întocmit de ANI în urmă cu o lună. Eu sper să nu fie nicio diferență în activitatea prestată de domnul Mihai față de activitatea prestată de doamna Purcărin Ileana. Este majoritate în Consiliul Local. E consilier local din 2008”, a spus Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: