Bani de la Guvern pentru localităţile afectate de inundaţii

Localităţile din judeţul Gorj afectate de inundaţii o să primească bani pentru refacerea drumurilor şi podeţelor. Este vorba despre Baia de Fier, Crasna şi Bengeşti Ciocadia, ce au fost cuprinse în lista definitivă a localităţilor cu infrastructură rutieră comunală afectată de inundaţiile din perioada iunie-august 2010.

Guvernul a hotărât ca trei localităţi din judeţul Gorj să primească bani pentru refacerea drumurilor calamitate de inundaţiile de anul trecut. La nivel naţional vor fi sprijinite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală aproximativ 700 de localităţi. Astfel, Baia de Fier va primi fonduri pentru modernizarea unui drum comunal de 1,05 kilometri şi pentru trei podeţe aferente, la nivelul localităţii Bengeşti- Ciocadia se va primi finanţare pentru un podeţ afectat de inundaţii, iar localitatea Crasna va primi finanţare pentru construirea a două poduri. „Am făcut demersurile necesare, iar la faţa locului s-au deplasat comisii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Prefectura Gorj. Sunt foarte multe probleme în satul Cernădia, unde drumurile sunt în pantă. Noi am reparat drumul cât de cât pentru a se putea circula, dar dacă mai vin nişte ploi torenţiale precum cele de anul trecut e totul la loc. Asta se întâmplă dacă nu primim banii necesari atunci când îi solicităm”, spune Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier. Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că cele trei localităţi sunt singurele de pe raza judeţului Gorj care au solicitat astfel de fonduri.

Pentru realizarea acestor investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în 2010 şi pentru lucrări de refacere şi conservare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost modificat, în sensul introducerii a două submăsuri pentru care s-a propus o alocare publică de 218,4 milioane euro.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: