Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Bani de mâncare în rate la Scoarța

Nu toți funcționarii publici vor primi bani pentru mâncare, așa cum obligă legea toate primăriile. Mulți primari și-au făcut calcule și au ajuns la concluzia că sunt acoperiți legal să nu plătească 100% nici voucherul de vacanță și nici indemnizația pentru hrană.

La Scoarța, primarul Ion Stamatoiu, susține că salariații vor primi banii procentual. Între 10 și 17%. Motivul? Dacă ar fi fost acordate și norma de hrană și tichetele de vacanță, ar fi fost depășit salariul viceprimarului.

„Pui în aplicare procentual, nu 100% și voucherul de vacanță, și norma de hrană. Eu, dacă dădeam la toți la fel, 3 salariați depășeau salariul viceprimarului. Ori poți da procentual în funcție de salariu. Eu am dat între 10 și 17%. I-am diferențiat ca să pot să mă încadrez sub salariul viceprimarului, cu normă de hrană cu tot”, a transmis primarul Ion Stamatoiu.

În comună, banii se strâng greu. Nici jumătate din taxele și impozitele locale nu vin la buget. „Eu, bugetul local îl fac din veniturile noastre, plus ce ne dă Consiliul Județean. Am făcut eforturi peste măsură, cu popriri pe orice conturi plus deplasări în teren. Nu reușim să încasăm decât 43%. Am încasat anul trecut mai mult decât în anii trecuți. Dacă nu ne-am descurca cu fonduri europene, nu am mișca nimic în localități, decât salarii și funcționare la primărie”, a mai declarat primarul la un post local de radio.

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: