Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sute de locuri în învățământul militar universitar

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor - băieţi şi fete, pentru a urma o instituţie militară de învăţământ în anul universitar 2019-2020.

Sunt scoase la concurs locuri pentru următoarele instituţii de învăţământ:

* Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti - 8 locuri;

* Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu - 264 locuri;

* Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov - 184 locuri;

* Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa - 108 locuri;

* Academia Tehnică Militară„Ferdinand I” din Bucureşti - 219 locuri;

* Institutul Medico-Militar – 110 locuri, din care:

- Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti:

- Medicină generală – 40 locuri;

- Medicină dentară – 10 locuri;

- Farmacie – 10 locuri.

- Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş:

- Medicină generală – 50 locuri.

Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină ofiţeri în activitate se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul că sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 30 de ani – 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Candidaţii întocmesc dosarul de candidat până la data de 01.03.2019, susţin probe de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia şi examen de admitere la instituţia de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2019 / 2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Târgu Jiu şi judeţul Gorj cu următoarea ofertă educaţională, pentru a urma o instituţie militară de învăţământ postliceal:

* Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti - 636 locuri, din care 313 pentru maiştri militari şi 323 pentru subofiţeri;

* Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc - 321 locuri, din care 245 pentru maiştri militari şi 76 pentru subofiţeri;

* Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa - 120 locuri.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ postliceal, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

- prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeşean Gorj;

- efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Clinic de Urgenţă ,,Dr. Ştefan Odobleja” Craiova;

- definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeşean Gorj până la data de 01.03.2019;

- susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia;

- participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul

Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro şi pe site-ul Centrului militar judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: