Bani mai mulţi pentru paşaport

Gorjenii care au de gând să părăsească ţara vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru plata taxei de paşaport. Aşa a hotărât ieri Imprimeria Naţională însă, vor fi scumpite doar paşapoartele temporare nu şi pentru cele biometrice.

Taxa pentru paşaportul temporar a fost majorată ieri de la 62 de lei la 80 de lei după cum anunţă chiar reprezentanţii serviciului de paşapoarte Gorj. Astfel că gorjenii şi nu numai vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare dacă doresc să părăsească ţara. „De ieri s-a scumpit taxa pentru paşaportul temporar de la 64 de lei la 80 de lei. Această taxă reprezintă de fapt contravaloarea paşaportului şi merge direct la Imprimeria Naţională”, a declarat Marcel Lungu, şef serviciu paşapoarte Gorj.

„Numai taxa pentru paşaportul temporar a fost majorată cea pentru paşaportul biometric a rămas aceeaşi deci este un lucru destul de bun”, a precizat Marcel Lungu.

Paşaportul temporar este valabil doar un an de zile şi se eliberează de cele mai multe ori în regim de urgenţă.

Pe lângă contravaloarea paşaportului temporar, gorjenii mai trebuie să achite şi taxa consulară în valoare de 32 de lei iar în cazul în care vor ca paşaportul să fie eliberat în regim de urgenţă atunci mai plătesc o taxă de 100 de lei. În consecinţă, gorjenii vor plăti 112 lei pentru eliberarea paşaportului temporar iar dacă îl vor pe loc vor mai achita încă 100 de lei.

Până în acest moment, serviciul de paşapoarte Gorj a eliberat mai mult de 730 de paşapoarte temporare în timp ce numărul paşapoartelor biometrice abia a trecut de 300.

Atât taxa pentru paşaportul temporar cât şi taxa consulară se plătesc la toate unităţile CEC Bank din oraş.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: