Banii de salarii se termină în august

Angajații a trei spitale din județul Gorj riscă să nu-și mai primească salariile în perioada următoare. Este vorba despre medicii și asistentele de la Spitalele din Dobrița, Turceni și Rovinari, unități sanitare înglodate în datorii. Federaţia "Sanitas" solicită Ministerului Sănătăţii (MS) adoptarea unui plan de măsuri, în maximum o săptămână, pentru asigurarea resurselor financiare necesare pentru plata salariilor în acest an, altfel ameninţă cu acţiuni de protest.

Cadrele medicale din Gorj și-au primit până acum salariile cu regularitate, dar o privire sumară asupra bugetelor spitalelor arată că situația se va deteriora grav în perioada următoare. Valentin Popa, președintele sindicatului Sanitas, filiala Gorj, susține că peste puține luni situația va deveni sumbră, dacă nu se iau încă de pe acum măsuri pentru o rectificare pozitivă a bugetelor tuturor spitalelor. În județul Gorj sunt peste 2.000 de persoane care lucrează în sistemul sanitar, mai mult de jumătate din acestea desfășurându-și activitatea în Spitalul Județean.

Medicii nu vor să renunțe la sporuri

Consiliul Naţional al Federaţiei "Sanitas" va analiza, după 15 iulie, măsurile care vor fi adoptate de Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege în Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară până la sfârşitul anului 2009 şi va decide calendarul acţiunilor sindicale care se impun în situaţia respectivă, anunţă federaţia într-un comunicat de miercuri.

Managerii mai multor spitale din țară au anunţat, marţi, la întâlnirea cu conducerile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), precum şi cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas că banii pe care îi au ar mai ajunge pentru plata salariilor şi sporurilor aferente până la sfârşitul lui august, dar sunt cazuri când fondurile se termină chiar cu o lună mai devreme.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: