Banii întârzie să apară la Pandurii

Se apropie o lună de la câştigarea procesului celor de la Pandurii Târgu Jiu cu membrii asociaţi, dar banii întârzie să apară la club. Recent s-a trecut la executarea silită a membrilor asociați care au refuzat să achite sumele restante și după decizia ÎCCJ.

În data de 24 martie 2021 Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, în procesul intentat de Pandurii celor cinci membri asociați, care, conform instanței, au de plătit peste 3,3 milioane de euro. La aproximativ o lună însă de la câştigarea procesului clubul gorjean are conturile tot goale. În urma unei acțiuni a executorului judecătoresc, Consiliul Județean Gorj, unul dintre cei cinci membri asociați, s-a văzut nevoit să vireze o mică parte din cei 105.000 euro, reprezentând cotizațiile neachitate, aferente anilor 2014-2017.

Consiliul Local Târgu Jiu a refuzat în continuare să se supună deciziei ÎCCJ, în timp ce Complexul Energetic Oltenia și SC Artego SA urmează să fie executate silit.

Fostul preşedinte al pandurilor, Marin Condescu, este optimist și crede că până la data de 1 iunie vor intra toți banii în conturile clubului. ”Noi am trimis o înștiințare către Consiliul Local Târgu Jiu și către Consiliul Județean Gorj, prin care am propus chiar o reeșalonare a datoriilor, pe mai mulți ani, dar, cum nu am primit niciun răspuns, am trecut la executarea silită. Deja li s-a pus poprire pe conturi, iar CJ ne-a virat o mică parte din banii datorați. Urmează să facă același lucru și CL. Nu mai pot să amâne, fiindcă au acum conturile locale. CEO și Artego se mai agață de o sentință a tribunalului, dar e doar o chestiune de timp până vor fi și ei executați silit. USMO a cedat, în contul datoriilor, hotelul de la Rânca, unde echipa va efectua de acum înainte cantonamentul de vară și chiar de iarnă”, a explicat Marin Condescu, pentru Liga2.ro.

Dintre cei cinci asociaţi doar Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia s-a supus deciziei, dar n-a virat lichidăți în contul clubului de fotbal, ci i-a cedat cota dintr-un hotel deținut în stațiunea montană Rânca, acolo unde echipa de fotbal efectua cantonamentele de iarnă atunci când evolua în Liga 1.

În ceea ce priveşte Primăria Târgu Jiu, edilul Marcel Romanescu, susţine că primăria nu are nicio tangență, din punct de vedere al conturilor, cu Consiliul Local Târgu Jiu. Totuşi la CSM Târgu Jiu, unde CL Târgu Jiu aprobă bugetul clubului, Primăria Târgu Jiu plăteşte constant toate cheltuielile clubului.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: