Banţa ia în calcul o candidatură la Primăria Târgu Jiu

Fostul prefect Victor Banţa, rămas inspector guvernamental după schimbarea din funcţie, rămâne interesat de disputele electorale ale anului 2012, el dând ieri de înţeles că ar putea să candideze la postul de primar al municipiului Târgu Jiu. Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că o eventuală candidatură a lui Banţa ar trebui validată la centru.

 Aspirant la poziţia ocupată de Florin Cârciumaru de peste un deceniu a mai fost şi în 2008, dar atunci partidul l-a promovat la Prefectură, pe parcursul discuţiilor preelectorale Banţa ascuţindu-şi un pic dinţii pentru o confruntare cu edilul. După ce şi-a scris pe blog părerile despre ce ar trebui făcut la nivel de Gorj ca judeţul să câştige nu doar din minerit şi energie, ci şi din valorificarea lui Brâncuşi, fostul prefect a ieşit la rampă cu o declaraţie menită să indice o relativă direcţie spre care s-ar putea îndrepta acesta în următorii doi ani, mai ales că funcţiile de inspector guvernamental sunt puse sub semnul întrebării de actuala guvernare şi ar putea fi desfiinţate. „Iau în calcul o candidatură la o funcţie de demnitate publică în viitor, sigur că da, dar asta nu înseamnă că şi candidez. Am fost întrebat dacă aş candida, sunt foarte multe variabile în a da acum un răspuns, de la faptul că trebuie să mă consult cu familia până la statutul meu de înalt funcţionar public, pe care nu vreau să îl pierd”, a spus Banţa.

Dian Popescu: Este doar o discuţie de presă

O eventuală candidatură a sa din partea liberalilor, care nu au încă un om scos la înaintare şi, eventual, pentru sacrificiu la Primăria Târgu Jiu, are nevoie de aprobare de la centru, preşedintele Dian Popescu spunând că nu depinde de el ca Banţa să candideze contra lui Florin Cârciumaru. „Din câte ştiu eu, Banţa e înalt funcţionar public. Asta ar fi o problemă, iar alta e dată de faptul că toţi candidaţii noştri la primăriile de oraşe municipii reşedinţă de judeţ şi Consiliul Judeţean, din cauza procentelor din 2008, sunt validaţi la centru. E în statut prinsă regula aceasta. Şi dacă aş vrea eu ca în viitor Victor să candideze nu aş putea să-i dau un răspuns pentru că nu filiala decide. N-am discutat pe tema asta, el nici nu vine la şedinţele noastre, nu ştiu ce să spun. Azi m-am întâlnit cu el, am discutat altele, dar despre asta nu a spus nimic. Cred că este doar o discuţie de presă şi nimic mai mult, până la urmă”, menţionează Dian Popescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: