Banţa, schimbat cu Florescu la Prefectură

Gorjul va avea de mâine un nou prefect, după ce Victor Banţa a fost eliberat din funcţie în cursul zilei de ieri. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu este Ion Florescu, un social-democrat care a mai lucrat pe la Prefectură cu peste un deceniu şi jumătate în urmă şi care acum se dezbracă de haina politică, la fel ca şi predecesorul său, pentru a fi promovat în postul respectiv.

Ion Florescu a fost numit în funcţie prin hotărâre de Guvern în locul lui Victor Banţa. Vestea a ajuns la Târgu Jiu destul de târziu ieri, chiar spre seară, puţini fiind politicienii care reuşiseră să afle de ea. Noul prefect de Gorj spune acum că s-a autosuspendat din PSD pentru a putea fi instalat în funcţie în cursul zilei de mâine. Acesta era vicepreşedinte al PSD Gorj, după ce, anterior, a fost senator şi deputat al filialei, în urmă cu 15 ani Florescu fiind şi subprefect al judeţului. „Am optat pentru varianta autosuspendării din calitatea de membru de partid , implicit din funcţiile politice deţinute, pentru că nu doresc să îmi pierd vechimea. Nu am voie să activez politic şi, în consecinţă, mi-am depus la filială toate hârtiile necesare încă din data de 27 februarie”, a menţionat noul prefect de Gorj.

Banţa n-a mai împlinit anul la Prefectură

Acestea sunt datele legate de numirea lui Florescu în fruntea Prefecturii. În ceea ce-l priveşte pe predecesorul său, Victor Banţa a avut ieri un program normal de lucru, la telefoane nemairăspunzând de abia după ce a devenit oficială vestea schimbării sale din funcţie. Fostul prefect împlinea la sfârşitul acestei luni un an de la instalare, el depunând jurământul pe 1 aprilie 2008. Banţa s-a autosuspendat atunci şi el din calitatea de membru de partid, fiind vicepreşedinte al PNL Târgu Jiu, în timpul mandatului intrând în conflict direct cu liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega.

Pe parcursul mandatului, „experienţa” lui Banţa în administraţie şi-a spus cuvântul, prefectul reuşind să gafeze de câteva ori, cea mai memorabilă fază fiind cea din vara trecută când, la festivalul internaţional de folclor, în încheierea discursului, le-a transmis participanţilor că le urează la revedere, traducătorul fiind nevoit să improvizeze şi să spună „I wish you bye-bye”, ceea ce, evident, era forţat, audienţa făcând ochii mari pentru a pricepe despre ce era vorba. Dacă mai luăm în calcul şi urările de „succes în campania electorală” pe care Banţa i le-a transmis lui Traian Băsescu atunci când preşedintele a venit la Lainici pentru a se interesa de podul de peste Jiu, ne amintim cu drag că am avut un prefect cu care nu ne-am plictisit deloc. Ar mai fi de amintit scandalul cu „MISA”, declaraţiile cu ameninţările pe care Banţa zicea că le primea vara trecută sau comentariile de pe blog, un blog care nu a mai stârnit interesul nimănui în ultima vreme, dar care, în noul context, poate rămâne un bun mijoc de comunicare pentru fostul prefect.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: