Barbu, avertizat de liberali: Situaţia lui va fi complicată!

Numirea lui Tudor Barbu în locul lui Dian Popescu i-a nemulţumit pe liberalii gorjeni, care se aşteptau să aibă un co-preşedinte din interiorul organizaţiei. În timp ce liberalii cu state vechi spun că Barbu este un necunoscut pentru ei, primarii consideră că ar fi trebuit să fie consultaţi de conducerea centrală a partidului înainte de a se lua această decizie. Cel mai înverşunat critic este fostul deputat Dan Ilie Morega, care crede că „se va alege praful de PNL Gorj”.

Liberalii gorjeni nu sunt încântaţi de numirea lui Tudor Barbu în locul lui Dian Popescu. Ba mai mult, aceştia îl avertizează că, dacă nu va face treabă, va avea probleme cu toată organizaţia judeţeană, nu doar cu un grup de liberali, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Dian Popescu. „Tudor Barbu va trebui să vină în teritoriu şi să facă ce e de făcut. De acum încolo va fi o situaţie şi mai complicată, dacă până acum era un grup din PNL nemulţumit, acum va fi tot Partidul Naţional Liberal Gorj nemulţumit, dacă nu se va implica. Tudor Barbu nu se va putea ocupa de la Bucureşti de organizaţia de la Gorj, el va trebui să vină aici, să ne câştige încrederea şi după aia să se discute de colaborare cu oamenii din teritoriu. Vechii liberali nu au încredere în Tudor Barbu, în primul rând nu este din interiorul partidului şi nici nu-l cunoaştem”, a declarat Ion Iordache, liderul PNL Turceni.

Şi primarul de la Rovinari consideră că Barbu va  trebui să stea mai mult în Gorj. „Dacă şi-a luat aceste sarcini în spate va trebui să vină şi să stea mai mult cu noi, să uite un pic Bucureştiul, că şi aşa este aglomerat rău şi să stea mai mult în teritoriu”, îi recomandă Dorin Filip.

„Niciodată nu e mai aproape paltonul decât maieul”

Mulţi aleşi PNL sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi de conducerea centrală a partidului în privinţa persoanei desemnate pentru funcţia de co-preşedinte. „Respect decizia Biroului Politic Naţional a PNL, dar nu-mi place că nu ne-a consultat nimeni cu nimic. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, nu mi se pare o chestiune normală, măcar retoric să ne fi întrebat şi pe noi, pe primari. Mi se pare total deplasat că lecţiile se fac la Bucureşti, să tragem linie şi să vedem ce au făcut pentru Gorj persoanele impuse de la centru. Să începem cu domnul premier Victor Ponta. Ce a făcut el pentru Gorj? Să dea Dumnezeu ca domnul Barbu să fie excepţia de la regulă”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Edilul local crede că altfel ar fi stat lucrurile dacă era numită o persoană din Gorj. „Politica nu se impune de la Bucureşti, de aici până la Bucureşti sunt sute de kilometri. Am fi vrut un co-preşedinte din Gorj, noi ne ştim cel mai bine oful. Niciodată paltonul nu e mai aproape decât maieul. Nu contest profesionalismul domnului Barbu, dar dumnealui va trebui să aibă o strategie elegantă pentru a impune respect”, a precizat Mazilu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: