Barbu, năucit de juriștii Prefecturii! Distonocalmul e inutil!

Co-președintele liberalilor din județ, senatorul Tudor Barbu, i-a pregătit o interpelare ministrului de interne Petre Tobă, în speranța că acesta îi va cere prefectului de Gorj să îl demită pe președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, până când nu se prescriu acuzațiile de incompatibilitate ce îi sunt aduse de către Agenția Națională de Integritate.

După ce săptămâna trecută șefa sa de partid, Alina Gorghiu, s-a exprimat pe acest subiect chiar la Târgu Jiu, Barbu s-a pus pe treabă și a decis să îl interpeleze pe Tobă, dar acest lucru se va întâmpla de abia lunea viitoare, pe 14 martie, când s-ar putea să fie prea târziu. Liberalul a făcut deja public textul interpelării sale, în speranța că îl va „sensibiliza” mai repede pe ministru, asta în condițiile în care de pe 17 martie Călinoiu poate sta liniștit, nu că până acum s-ar fi obosit sau stresat prea mult pe această temă. Barbu îi spune lui Tobă și de demersurile făcute de juriștii Prefecturii pentru a-l suspenda sau nu pe Călinoiu din funcție, lucrurile fiind în continuare enervant de confuze pentru cel care recomanda recent distonocalm celor care nu agreează candidatul susținut de liberali pentru Primăria Târgu Jiu.
„Este de-a dreptul năucitor faptul că şapte (şapte!!!) jurişti din cadrul Prefecturii Gorj nu au reuşit nici până în ziua de azi să dezlege situaţia stării de incompatibilitate pe care ANI a constatat-o în cazul preşedintelui CJ, Ion Călinoiu. Mai mult, subprefectul Sorin Arjoca a declarat că singura soluţie identificată a fost ca Instituţia Prefectului să ceară din nou clarificări din partea ANI. În consecinţă, domnule ministru, vă rog să precizaţi de ce nu se aplică legea de către Instituţia Prefectului judeţului Gorj şi ce măsuri veţi lua pentru a rezolva această situaţie? Având în vedere că pe data de 17 martie a.c. intră în vigoare termenul de prescripţie al raportului ANI, vă rog să răspundeţi cu celeritate şi să dispuneţi măsurile legale care se impun pentru ca termenul legal să nu fie depăşit. Solicit răspuns în scris”, a menționat Barbu în interpelarea pe care i-a remis-o ieri lui Tobă printr-un curier special, textul acesteia urmând să fie citit în plenul Senatului de abia luni, conform procedurilor legale.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: