Bârcă: Am rămas mască atunci când am văzut banii

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, este nemulţumit de suma pe care o primeşte localitatea sa de la Consiliul Judeţean Gorj.  Bârcă este de părere că împărţirea banilor s-a efectuat pe criterii politice. Edilul a explicat ce l-a determinat să ajungă la această concluzie. 

Reporter: Sunteţi mulţumit de suma primită de la Consiliul Judeţean Gorj?

Ion Bârcă: Am rămas naibii mască atunci când am văzut sumele de la Consiliul Judeţean. Ne dau nouă sute de milioane în bani vechi. Foarte puţin, sunt nemulţumit.

Rep.: Care credeţi că este motivul pentru care aţi primit suma aceasta?

I.B.: Asta este modalitatea de împărţire. O împărţire tot pe criterii politice. Aşa s-a făcut şi aşa se va face întotdeauna. Eu nu am arierate. Dar problema este în felul următor, nu văd cu ochi buni această situaţie, nu sunt răutăcios faţă de niciun primar, în legea codului fiscal spune în felul următor, orice primar are obligaţia următoare: când scoţi o lucrare, la contractare, deci să faci o lucrare, nu trebuie domnule să ai execuţie bugetară, nu trebuie să ai bani în cont? Păi dacă trebuie să ai bani în cont, atunci cum de ce nu ai plătit respectivei firme care ţi-a făcut lucrarea? E un lucru penal, n-ai voie să scoţi o lucrare, să faci contract pe ea, până nu ai bani în cont.

Rep.: Spuneţi că nu înregistraţi nicio datorie către furnizori....

I.B.: Nu vreau să mă laud, dar eu nu am nicio datorie la nicio firmă la ora actuală şi am făcut şi eu destule lucruri în comuna Turburea, dar mi se pare că împărţirea asta... Sau eu ştiu? Aranjamentele care sunt, că trebuie să te bazezi pe cineva când tu scoţi o lucrare. Faci un contract la o lucrare, fără un suport din spate politic? Înseamnă că le-a spus cineva, bă fraţilor, apucaţi-vă de lucrare că vă dau eu banii, vedem noi ce dracu vom face. Dar nu cred că e bine. Eu am avut verificări de la Curtea de Conturi şi vă spun că, atunci când vin oamenii ăia, parcă îţi tremură şi pixul în mână, în condiţiile în care eşti foarte corect şi zici Doamne să nu fi greşit ceva. Nu ştiu la ceilalţi cum s-au făcut verificări sau nu au fost făcute verificări.

Rep.: Mai cunoaşteţi primării care au primit sume mici?

I.B.: Am vorbit cu unul dintre primari, de la Urdari, şi el este nemulţumit vis-a-vis de suma care i s-a dat şi lui. Mi-a spus şi el că va scoate prin hotărârea Consiliului Local, fără suportul din spate şi eu voi face tot ca acel primar, să facem lucrări. Contractez lucrări şi eu tot la fel să văd dacă ne dau bani. Altă soluţie nu există.

Rep.: Ce planuri aveaţi pentru anul acesta în ceea ce priveşte comuna?

I.B.: Ce primar nu are planuri?! Să vedem ce vom face din momentul de faţă. Mă gândesc la desfiinţarea serviciului public, o să las numai doi-trei de care mai am nevoie de ei la apă şi în rest n-avem ce face, asta e soluţia. Noi le dădeam şi subvenţii lor. Cetăţenii nu trebuie să suporte răutăţile care se întâmplă, cum ar fi împărţirea asta.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: