Bârcă vrea jandarmi în comună

Ion Bârcă, primarul din Turburea, vrea ca localitatea pe care o păstoreşte să fie păzită de jandarmi. Primarul a rezolvat ca jandarmii să-i păzească comuna de rău-făcători însă mai sunt probleme cu unii dintre consilieri.

El a luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „ Tudor Vladimirescu” Gorj care au fost de acord cu propunerea primarului.  Jandarmii vor păzii comuna gratuit, în schimb au nevoie de un spaţiu unde să stea. Ion Bârcă s-a gândit să le ofere câteva camere în locaţia unei şcoli care nu funcţionează de pe raza comunei Turburea, însă nu poate face nimic pentru că anumiţi consilieri ai PSD se împotrivesc. „La noi în comună se fură şi m-am gândit să asigur paza cetăţenilor şi a bunurilor acestora cu câţiva jandarmi, care şi-ar putea desfăşura activitatea gratuit pe raze comunei Turburea. Primăria nu trebuie să plătească nimic pentru că ei sunt angajaţi ai  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Eu am zis să stea într-o şcoală care nu este funcţională şi nu este nimic în ea. Nu am rezolvat nimic pentru că am câţiva consilieri ai PSD-ului care se nu vor pază în comună. Mi-au zis că ce ne trebuie nou jandarmi ca să prindă răufăcătorii- Eu nu pot lăsa acest haos în comună“, spune Bârcă.

Contactat telefonic, consilierul local Tudor Brabete, susţine că el este de acord să existe pază în comună dar nu i se pare normal să le pună la dispoziţie jandarmilor cinci camere dintr-o şcoală şi le-ar fi de ajuns una singură. „Nu este adevărat. Nu cred că am fost înţeleşi de primar. Noi vrem să fie paza asigurată de jandarmi în comună, dar nu sunt de acord să stea în şcoala aceea care până la urmă este o instituţie de cultură. Nu mai înţeleg şi de ce le trebuiesc cinci camere când pot sta şi într-una ca să aibă unde mânca şi unde se schimba. Noi vroiam să le găsim o cămăruţă pe lângă primărie”, spune Brabete.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: