Bârcă vrea vice de la UNPR, Vlaicu are protocol cu PSD

Primarul Ion Bârcă, s-ar putea alege un viceprimar de la USL. Deşi încercă din răsputeri o alianţă cu UNPR, Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNOR Gorj aminteşte că la nivel central este încheiat un protocol cu USL, pentru majorităţi în consiliu. La Turburea, şi PDL şi USL au nevoie de unpeperişti. Bârcă a obținut la alegerile din 10 iunie șase consilieri, UNPR doi și USL cinci. Ședința de Consiliu Local de la Turburea este programată pe 27 iunie.

Primăria Turburea ar putea avea viceprimar de la UNPR. Cel puțin asta își dorește primarul Ion Bârcă. Acesta mai are nevoie de un singur vot ca să întrunească majoritate în Consiliul Local Turburea. „Eu i-am spus domnului Rușeț să facem o înțelegere cu UNPR pentru că mie îmi mai trebuie un om să fac majoritate și eu le dau celor de la UNPR funcția de viceprimar. Ei au doi consilieri dar va rămâne la aprecierea lor pe cine vor să pună, probabil pe cel care a muncit mai mult în campanie”, a declarat Ion Bârcă.

USL face presiuni

Pentru că Uniunii Sociale Liberale de la Turburea îi mai trebuie exact doi oameni să obțină majoritate, consilierii de la UNPR i-ar prinde numai bine. Miza este foarte mare, spune primarul Bârcă pentru că în felul acesta, USL are putea numi viceprimar. ”Din câte știu și PNL și PSD vor viceprimar la Turburea făcând presiuni asupra celor de la UNPR să facă o înțelegere”, a adăugat Ion Bârcă.

Vlaicu înclină spre USL

Prim-vicepreședintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a declarat vineri că se poartă negocieri dar că UNPR are un protocol cu PSD-ul la nivel central. ”Urmează să mai avem o rundă de negocieri cu partidele politice, este o negociere dură, vom analiza și vom vedea ce este de făcut. La nivel central, știți că avem protocol cu PSD-ul. Dar, pentru mine este important ca UNPR să obțină cât mai multe funcții de viceprimar. Sigur, ar mai fi o problemă, trebuie să vedem dacă și cei doi consilieri își doresc această funcție”, a adăugat Marius Vlaicu. 

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: