Firmele din Gorj, neinteresate să angajeze ucenici

Până în prezent nicio societate din judeţul Gorj nu a angajat tineri ucenici, deşi statul subvenţionează firmele care fac astfel de angajări. Practic, tinerii necalificaţi ar căpăta experienţă şi calificare la locul de muncă, iar firmele ar fi sprijinite cu o sumă de bani pentru a le asigura o bună parte din salariu, condiţia fiind să-i menţină în câmpul muncii cel puţin un an.

Ucenicia la locul de muncă reprezintă formarea profesională realizată în baza unui contract de ucenicie. Firmele care încheie un astfel de contract pot primi, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare în luna în care se face plata. Poate fi încadrată ca ucenic orice persoană cu vârsta de peste 16 ani care nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă. Ucenicul poate fi supus unei perioade de probă care nu va depăşi 30 de zile lucrătoare.

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj spune că până acum nicio societate nu a angajat ucenici, deşi această posibilitate o au de câţiva ani, însă sunt şanse ca o croitorie din Târgu Jiu să procedeze în curând la astfel de angajări. “O să încheiem nişte convenţii de subvenţionare pentru ucenicie la locul de muncă. Este vorba de o croitorie. Este prima pe judeţul Gorj şi va încheia contract de ucenicie cu 4 tineri. Le asigură pregătirea persoanelor respective şi noi le dăm 300 de lei lunar pentru fiecare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: