Face plângere la CEDO pentru că nu îşi găseşte morţii

Face plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că oamenii legii nu îşi fac datoria. Iulia Dănuţ din Bâltişoara, comuna Runcu este disperată pentru că nu mai găseşte osemintele mamei şi surorii sale în mormânt. Chiar dacă în primăvara acestui an a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în speranţa că această problemă va fi rezolvată, nimeni nu vrea să afle adevărul, ba mai mult, acum lipsesc şi dovezi de la dosar. Femeia spune că va merge până în pânzele albe pentru a afla ce s-a întâmplat şi are de gând chiar să facă greva foamei.

Nemulţumită de felul în care se desfăşoară ancheta şi de faptul că nimeni nu este interesat să afle ce s-a întâmplat cu osemintele mamei şi surorii sale, care au dispărut din cimitirul din Bâltişoara, Iulia Dănuţ va depune plângere la CEDO împotriva poliţiştilor şi procurorilor care s-au ocupat de acest caz. Totul a început în primăvara acestui an, când Iulia Dănuţ a mers la cimitir şi a observat că în locul în care îşi dormeau somnul de veci rudele sale a fost îngropată o altă persoană de sex masculin, care decedase cu o lună în urmă. Deşi a întâmpinat tot felul de piedici pentru a face lumină în acest caz, femeia este dispusă să intre şi în greva foamei pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu osemintele rudelor sale. „E un dosar care face obiectul CEDO. Eu am vrut să plec din vară, să intru în greva foamei acolo, nemulţumită de procuratură şi de poliţie. Nu am ştiut că trebuie nişte etape care să decurgă. Nimeni nu e interesat de adevăr. E cu favorizarea infractorului. Între timp un martor a murit pentru că a jurat pe strâmb. A venit la mine să îl iert, l-am dat în judecată şi a căzut în sala de judecată. În loc să îl ducă la spital l-au dus acasă şi a murit”, spune Iulia Dănuţ.

DEMERSURI

„Acum fac demersurile pentru o plângere la CEDO. Cam tot ce am făcut cu număr de înregistrare am primit răspunsuri aiurea. Interesant este că şeful de post de la Runcu mi-a spus să caut eu acolo în mormântul alăturat şi dacă nu găsesc oasele să aştept până la şapte ani pentru că ei nu au ce face pentru că nu e voie să dezgroape mortul. Păi cum să nu fie voie- Eu pentru ce m-am adresat la organele competente- Nu vor să afle adevărul”, mai menţionează femeia.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: