Profă de liceu acuzată că „uită” de împrumuturile luate de la părinţii elevilor

Situaţie ingrată pentru un cadru didactic de la Colegiul Auto Traian Vuia, din municipiu, după ce tatăl unui elev  a reclamat-o la Poliţie şi a dat-o în judecată, în speranţa că îşi va recupera banii cu care a împrumutat-o. Femeia i-a cerut acestuia 300 de euro, cu promisiunea returnării până la începutul anului şcolar, dar din cei 1000 de lei luaţi cu împrumut aceasta nu a dat înapoi nici măcar un ban.

Pompiliu Năpârcă are băiatul elev în clasa a XI-a la liceul amintit la clasa la care diriginte este Monica Motea, o profesoară care ieri a refuzat să dialogheze atât cu părintele respectiv, cât şi cu jurnaliştii. Bărbatul a ajuns să îşi caute dreptatea pe la instanţele de judecată, dar şi la Poliţie, după ce, în vară, i-a împrumutat profesoare amintite economiile pe care le avea puse deoparte pentru zile negre. „Ea a cerut un împrumut de 300 de euro, iar eu, de bună credinţă, i-am dat doar 1000 de lei că atât aveam în casă. Ştiu că de la alţi părinţi a împrumutat şi mai mult, dar e treaba lor dacă îi mai cer înapoi sau nu. Eu am hârtie scrisă de mână cu dumneaei cum că îmi returnează banii într-un anumit interval de timp. De când a început şcoala trebuia să îmi dea înapoi împrumutul, dar de atunci nici nu mai îmi răspunde la telefon. Mi-a mai dat nişte mesaje pe telefon în care mă anunţa că nu are banii, mi-a propus termene după termene, dar am intrat în noiembrie şi eu tot nu îmi văd banii”, spune revoltat bărbatul.

Conducerea şcolii ştie…şi atât!

Tatăl elevului a sperat că dacă apelează la conducerea unităţii de învăţământ profesoarei îi va crăpa obrazul de ruşine, dar nu a fost aşa. Directorul Gabriel Amza a discutat ieri cu Pompiliu Năpârcă, dar fără să-i dea satisfacţie părintelui revoltat. Acesta a confirmat chiar că ştie că Năpârcă nu este singurul părinte în situaţia respectivă, însă a menţionat că nu îi poate face nimic profesoarei acuzate în lipsa unei hotărâri judecătoreşti. „Este o chestiune civilă în care nu ne putem amesteca. Nu este treaba noastră. Noi putem reţine din salariu dacă ni se cere asta printr-o sentinţă, altfel… Normal nu mi se pare ceea ce s-a întâmplat, dar mai multe nu putem face”, a menţionat directorul de la „Auto”.

Pompiliu Năpârcă îşi pune speranţele, în aceste condiţii, în procesul pe care i l-a intentat dirigintei fiului său, el aşteptând şi rezultate în ancheta pe care a cerut-o poliţiştilor. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, subcomisarul Daniel Tică a confirmat că există o astfel de plângere înregistrată şi că se fac verificări de către un ofiţer de la Poliţia Municipală, urmând a fi dispuse măsuri în funcţie de cele constatate pe parcursul cercetărilor. Cel mai probabil însă, sentinţa judecătorilor va clarifica lucrurile, însă o decizie definitivă presupune timp, chiar şi un an de acum încolo, lucru care nu îl încântă deloc pe tatăl elevului care îşi doreşte banii înapoi.

„Noi am rugat-o pe doamna profesoară să încerce să-şi rezolve problemele. A avut şi nişte probleme de familie. Acum, părinţii au împrumutat-o cu bani, pentru că nu este numai un singur caz. Pe data de 11 ne-a venit o citaţie pe adresa şcolii că este chemată în instanţă ca să-şi recupereze părintele banii. Nu putem să-i oprim din salariu până nu există o hotărâre judecătorească"

 Gabriel Amza, directorul adjunct

Galerie foto


Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: