Baschet: Victorie europeană pentru Energia

Energia Târgu-Jiu a început în forţă o nouă aventură europeană şi a învins, pe propriul teren, formaţia kosovară Sigal Pristina. În primul meci din Grupa K a FIBA Europe Cup, Energia a bifat prima victorie din actuala stagiune europeană după ce s-a impus fără probleme în faţa echipei BC Sigal Prishtina, scor 87-72.

Antonis Constantinides a început partida cu Porter Troupe, Lamont Mack, Anthony Miles, Callistus Eziukwu și Dragoș Andrei. Cel mai bun marcator al Energiei a fost Anthony Miles, care a terminat partida cu 20 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, în timp ce Porter Troupe a terminat cu 18 puncte, 4 pase decisive, iar Mack a reușit 17 puncte și 5 recuperări. Energia s-a instalat pe prima poziţie a grupei K şi aşteaptă duelul dintre Astana și AEK Larnaca, meci ce se dispută pe 29 octombrie. Următorul meci al Energiei în FIBA Europe Cup este programat pentru data de 3 noiembrie, în deplasare, în Cipru, pe terenul echipei AEK Larnaca.

La finalul meciului, tehnicianul Energiei s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi, în special pe faza defensivă. “Este un nou început, nu puteam să continuăm cu acel şir al înfrângerilor. Să nu credeţi că Prishtina este o echipă slabă! Tocmai de aceea trebuie să prezentăm felicitările noastre jucătorilor. Diferenţa a făcut-o apărarea, ea a făcut ca meciul să fie mai ușor decât ne aşteptam. Apărarea m-a făcut să îmi amintesc de meciurile de anul trecut cu Astana, cu Allstars, cu Le Mans sau cu Tartu. Nu este facil pentru nicio echipă să găsească o atmosferă ca la Târgu Jiu și să joace”.  “Vreau să felicit în mod deosebit jucătorii români. Trebuie să avem încredere în jucătorii noștri români pentru că în orice moment până acum, când am avut nevoie de ei, au găsit soluția și ne-au ajutat”, a mai spus el.

De partea cealaltă, antrenorul oaspeților, Marjan Ilievski, a felicitat Energia pentru victoria meritată și l-a evidențiat pe americanul Lamont Mack. Antrenorul oaspeților a părut surprins de jocul formației gorjene, în contextul ultimelor rezultate ale Energiei din competiția internă.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: