Gorj: Scandal în fotbal! ”Nu avem voie să ridicăm capul din pământ”

Scandal în fotbalul de Liga a IV-a din Gorj! Cei de la echipe nou promovate spun că sunt defavorizaţi de arbitraj, iar cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj nu îşi fac datoria. Gheorghe Stoenescu, fotbalist, dar şi viceprimar la Bustuchin, a lansat mai multe acuzaţii, după ce a fost suspendat trei etape. Acesta a vorbit inclusiv despre jucători cu dublă legitimare, în Gorj şi în Vâlcea.

Fotbalul mic din judeţul Gorj este măcinat de scandaluri. Jucătorii de liga a IV-a sesizează faptul că arbitrii favorizează echipele cu tradiţie din Gorj, în timp ce ei sunt lăsaţi la o parte. Viceprimarul comunei Bustuchin, Gheorghe Stoenescu, joacă fotbal la Petrolul Bustuchin de ani buni, însă în urmă cu câteva zile a fost suspendat pentru că a înjurat un arbitru. ”Eu sunt foarte nemulţumit de tot ce se întâmplă în fotbalul din Gorj, pentru că, deşi noi punem suflet şi se fac eforturi mari să ţinem aceste echipe, nu suntem ajutaţi de conducerea AJF. O parte din arbitri şi din observatori împing voit echipele mari, echipele de tradiţie şi pe noi de dezavantajează. Când încercăm să ne cerem dreptatea, suntem repede sancţionaţi şi nu este normal. Eu într-adevăr i-am adus o jignire arbitrului respectiv, pentru că eram foarte nemulţumit că unul din jucătorii mei a fost foarte rău lovit, iar arbitrul nici nu a luat în seamă”, a spus Gheorghe Stoenescu, viceprimarul fotbalist din Bustuchin.

Mihai Prunariu, preşedintele AJF Gorj, spune că mai sunt arbitri care greşesc, dar în niciun caz jucătorii nu trebuie să-şi facă singuri dreptate. ”Cred că am observat cu toţii că arbitrii mai şi greşesc, dar de aici şi până la a ne face dreptate singuri, la a-i lovi şi a-i înjura e cale lungă. AJF Gorj are delegaţi observatori la toate meciurile de fotbal care au obligaţia să constate atunci când arbitrii greşesc. Nimeni nu dă dreptul unei persoane să-şi facă dreptate singură. AJF Gorj a fost imparţială faţă de toţi membri noştri afiliaţi”, a spus Mihai Prunariu, preşedintele AJF Gorj.  

Stoenescu spune însă că atunci când înjură un jucător de la o echipă cu vechime, nu sunt luate măsuri, chiar dacă aceştia sunt mai agresivi decât a fost el. ”Nu avem voie să ridicăm capul din pământ”, a spus Stoenescu.

Jucători dublu legitimaţi

Neregulile din fotbalul mic sunt şi mai grave, dacă este să luăm în considerare că sunt jucători legitimaţi la două echipe. Stoenescu a precizat în acest sens cazul jucătorului Dorin Hârsu care este legitimat la Godineşti, dar şi la o echipă din Vâlcea, Metalul Costeşti.

Prunariu spune că a luat măsuri în acest caz. ”În cadrul AJF Gorj nu există jucători dublu legitimaţi, iar atunci când am constatat că a existat acest lucru, dubla legitimare a fost făcută de către o altă asociaţie judeţeană de fotbal nu de către AJF Gorj. Noi am sesizat asociaţia respectivă şi ei au anulat cea de-a doua legitimare. Este vorba de cazul domnului Dorin Hârsu de la Godineşti. Ca urmare a sesizării noastre către AJF Vâlcea, legitimarea în cadrul campionatului de fotbal al judeţului Vâlcea a fost anulată, iar jucătorul este legitimat la echipa din Godineşti”, a spus Mihai Prunariu.

petrolul_bustuchin

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: