Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu pleacă joi din nou la Focşani

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu va avea din nou o deplasare la Focşani, în meciul din etapa a doua a Ligii Naţionale. Lotul convocat pentru acest meci de  antrenorul Claudiu Alionescu va pleca joi spre Focşani, unde speră să obţină o nouă victorie.

CSM Târgu Jiu a debutat deja în Liga Naţională de Baschet, la meciul cu CSM Miercurea Ciuc, cu o victorie obţinută în deplasare. Pentru baschetbalişti va urma şi în etapa a doua tot un meci în deplasare, cu un adversar binecunoscut  deja, CSM Focşani, formaţia cu care au jucat deja de două ori în Cupa României.

Alionescu are informaţii că focşănenii  vor avea în plus  doi jucători pe care nu i-au folosit la primul meci dar, totuşi, speră la o victorie:  „Va urma pentru noi o deplasare la Focşani, o echipă solidă, am simţit asta pe pielea noastră în primul meci din cupă, unde le-au şi lipsit doi jucători importanţi din rotaţie. Din informaţiile mele, ambii vor fi pe teren la meciul de vineri. Dar avem acum şi imboldul moral a două victorii consecutive, dar şi imboldul victoriei asupra lor de acasă, din meciul de cupă. Sper ca  şi la acest meci să avem o evoluţie bună şi să legăm o nouă victorie. Ar fi  un mare plus pentru noi dacă am reuşi  două victorii consecutive în campionat, şi mai mult, ar  fi chiar două victorii în deplasare”, a spus  Alionescu.

Acesta a lăudat apărarea echipei sale din prima etapă: „Statistic avem 4 sau 5 jucători care se regăsesc cu un număr egal de puncte pe lista marcatorilor şi acesta este un mare plus, pentru că nu este un singur jucător care poate fi anihilat şi putem ataca prin mai multe moduri”.

Acesta le-a transmis deja jucătorilor săi că meciurile din deplasare  sunt  mai importante decât cele de  la  Târgu Jiu: „Valoarea echipelor din grupa valorică  B este una apropiată şi victoriile obţinute în deplasare vor face diferenţa şi vor aduce plusul în clasament. Sunt mulţumit de apărarea  de la  meciul de  debut, deşi am început puţin mai greu jocul şi nu au respectat planul tactic pe  care ni l-am impus dar am reuşit să terminăm meciul 64 de puncte  primite, ceea ce este ideal pentru o apărare bună”.

CSM Târgu Jiu joacă vineri 18 octombrie, în deplasare, cu CSM Focşani, meciul fiind programat cu începere de  la ora 17:00.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: