Baschetbaliştii debutează în campionat în derbiul Olteniei

Antrenorul cipriot al echipei de baschet, Antonis Constantinides, este pregătit pentru a da ochii cu echipa Craiovei, în debutul campionatului şi totodată derbiul Olteniei. La meciul de duminică, 5 octombrie, va juca şi noua achiziţie, Larry Turner.

Antrenorul cipriot le-a cerut elevilor săi să îl sprijine pe Larry să se integreze cât mai rapid în echipă. “În ceea ce priveşte meciul de duminică cu Craiova suntem pregătiţi 100%. Avem doar două aspecte din punct de vedere negativ. Primul este legat de stresul începutului de campionat pe care orice echipă îl are, mai ales că este primul meci pe teren propriu. Al doilea aspect este legat de faptul că avem un jucător nou în echipă, Larry Turner, care abia a sosit la Târgu-Jiu. Are o perioadă scurtă de pregătire până la primul meci”, a spus acesta.

Tehnicianul Energiei şi-a făcut temele şi s-a informat de echipa Craiovei. „Craiova este o echipă foarte periculoasă, o echipă care are jucători care aruncă bine de la distanţă. Dar, jucând acasă, noi ne impunem regulile noastre. Noi nu trebuie să ne temem de nimeni. Ei trebuie să se teamă de noi atunci când vin la Târgu-Jiu”.

Chiar dacă se află în faţa debutului oficial în campionatul românesc, Constantinides a declarat că nu are emoţii. “Nu am niciun fel de emoţie în ceea ce priveşte debutul în Liga Naţională. Este munca mea pe care o fac cu plăcere. Am o experienţă de 10 ani, în care am disputat meciuri mult mai dificile decât acesta. Sunt într-o situaţie nouă, în care fanii din Târgu-Jiu sunt apropiaţi de echipă şi nu chiar ostili faţă de echipa adversă. În ţară la mine dacă pierzi un meci, poţi să îţi pierzi şi slujba”, a mai spus acesta.

EXPLICAŢIE

Tehnicianul a explicat despărţirea de pivotul Tony Woods: “Nu a respectat regulile care au fost impuse la turneul din Grecia. Eu am cerut ceva, iar el a făcut cu totul altceva. Pot să accept că un jucător nu este de o calitate extraordinară în interiorul terenului şi îl pot ajuta să se integreze, dar dacă nu respectă, în afara terenului, regulile care se impun, atunci nu are nicio şansă să rămână la echipă”.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: