Baschetbaliştii se bat în derbyul Olteniei, Darby ”90 la sută al Energiei”

Energia dă un test foarte important sâmbătă cu rivalii din Craiova. Nikolic e cu gândul la meci dar și la Darby. Americanul s-a întors la echipă după experiența eșuată din Cipru, momentan doar se antrenează cu restul colegilor dar semnarea unui contract e numai o chestiune de zile. Darby nu va juca la Craiova dar speră să fie legitimat până la meciul cu Dinamo de miercuri.

Energia a bifat prima victorie etapa trecută cu Miercurea Ciuc și merge la Craiova cu gândul la un nou succes. Lui Nikolic îi va fi însă greu. Steffel și Mocanu au șanse mici să joace după ce nu s-au antrenat nici ieri.

Să fie derby !

După mai bine de un an în România, Nikolic a prins mersul lucrurilor. Vrea să facă din Energia una din surprizele campionatului dar pentru asta are nevoie și de victorii în deplasare. Prima ar putea veni chiar sâmbătă, pe terenul Craiovei, acolo unde Energia a câștigat într-un amical în urmă cu 2 luni. ”Pentru noi victoria de la Craiova e importantă dintr-un singur punct de vedere, moralul și încrederea în forțele proprii. E derbyul Olteniei acum cu Craiova. După două etape, campionatul e foarte interesant, Craiova a pierdut acasă cu Giurgiu și apoi a câștigat la Pitești, la o echipă foarte tare. Andelko Mandic e un antrenor foarte tânăr dar înțelge bine baschetul și are 3 jucători buni, Tomic, Ross și Vlaskovic. Cred că va ieși un meci foarte bun, un derby adevărat”, spune Nikolic care are șanse foarte mici să-i folosească pe Steffel și Mocanu care nu s-au antrenat nici ieri după accidentările suferite.

Nikolic îl vrea pe Darby

Sârbul l-a primit la antrenamente de miercuri seara și pe Louis Darby. Sosit la Târgu Jiu în urmă cu 3 ani, Darby a avut două tentative nereuşite de a părăsi Energia. La Piteşti nu şi-a primit banii şi s-a întors după numai 6 luni iar acum în Cipru nu s-a adaptat. Darby a reziliat repede înţelegerea cu ciprioţii şi a revenit la Târgu Jiu. Americanul, favoritul fanilor Energiei, doar se antrenează momentan sub comanda lui Nikolic. Pentru a-l legitima, gorjenii îi vor oferi mai puţini bani. Darby avea un salariu de 3.500 de euro pe lună sezonul trecut dar acum nu va primi mai mult de 3 mii. ”Toată lumea îl știe pe Darby, eu îl vreau la echipă, e un jucător bun. Toți oamenii din Târgu Jiu îl plac pe Darby, a avut un sezon foarte bun anul trecut. Se știe că bugetul echipei însă este cu 30 la sută mai mic ca anul trecut, nu zic că avem probleme cu banii dar nici nu avem foarte mulți. Cred că trebuie să se ajungă la un numitor comun, poate la o scădere cu 10-15 la sută a contractului. Acum mai rămâne ca Darby să înțeleagă situația clubului, clubul să-l înțeleagă pe Darby, pentru eu îl înțeleg și pe el dar și pe cei din conducere”, a mai spus Nikolic.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: