Băsescu, cu gândul la a-l reclama pe premierul Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat ieri că a cerut unui grup de juriști să analizeze dacă îl poate acționa în judecată pe premierul Victor Ponta și a-l acuza de corupție și abuz în serviciu. Șeful statului a menționat că „nu este departe ziua”, el așteptând să afle de la juriști dacă șeful Guvernului poate fi tras la răspundere. Nemulțumirile președintelui vin de la faptul că Guvernul funcționează cu miniștri care ar fi demisionat din funcții, dar ale căror demisii nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

De aici, Băsescu spune că guvernarea lui Ponta este una neconstituțională, locul miniștrilor demisionari trebuind ocupat de unii interimari, care să provină din rândul celor aflați acum în funcții în cabinet. „Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este în funcţie. Domnul prim-ministru ne povesteşte că nu sunt publicate în Monitorul Oficial. Oamenii ăştia au demisionat şi nu mai vin la serviciu”, a spus Băsescu.

Ponta nu își face însă prea multe griji despre declarațiile președintelui, catalogându-le drept niște „tâmpenii pe care nici un om cu trei clase nu le ia în seamă”. „Vor sta în funcţie până în momentul în care pot să trimit o nouă propunere de ministru, pentru că eu răspund de funcţionarea Guvernului, nu domnul Băsescu şi pentru că nu pot accepta ideea în care un minister, Finanţe, în cazul de faţă, Sănătate, Economie, să nu aibă deloc titular. Asta înseamnă că nu are nimeni voie să semneze, nici măcar secretarii de stat", a spus premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: