Băsescu, despre culisele politicii impuse de moguli

Traian Băsescu a participat ieri la Colegiul Director Naţional al PD-L, partidul care l-a susţinut cel mai mult la alegerile prezidenţiale. „Am vrut să vă văd, să vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut în primul tur. Aduceţi-vă aminte că în 2004, în alianţa am luat 33.9 procente, de data aceasta la preşedinţie am luat 32.5%, singuri. Este, după părerea mea, un salt extraordinar. Nu se fac procente peste noapte, mai ales într-o ţară care are probleme de criza economică şi oamenii sunt nemulţumiţi”, le-a spus Băsescu susţinătorilor lui.

Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor mai multe lucruri despre culisele politicii, despre implicarea mogulilor în luarea deciziilor de către politicieni de paie. „Pe 13 octombrie, în ziua în care în Parlament majoritatea a votat căderea Guvernului Emil Boc, seara, la sediul firmei domnului Voiculescu, la Grivco, s-au  întâlnit cu Voiculescu în capul mesei, Ion Iliescu, Hrebenciuc, Stroe de la PNL, domnul Crin Antonescu, care a venit şi dânsul, şi au stabilit strategia politică, structura viitorului guvern şi numele premierului - deci, la o firmă privată şi cu moguli în capul mesei. Douăzeci de zile mai târziu, adică luni, 23 noiembrie, de data aceasta la sediul fundaţiei domnului Patriciu, s-au întâlnit Adrian Năstase, Sorin Roşca Stănescu, Meleşcanu şi, de bună seamă, Patriciu. Declaraţia lui Meleşcanu, care a fost întrebat de presă “Pentru ce v-aţi întâlnit?”, a fost: “Am stabilit strategia economică şi programul politic al Guvernului”. Ieri, s-a întâlnit domnul Patriciu cu domnul Vântu - lanţul slăbiciunilor. Cu siguranţă, au discutat despre privatizări”, au fost doar câteva dintre exemplele lui Băsescu.

Ţara lui Vântu şi Patriciu

Traian Băsescu le-a spus liderilor PDL că este important ca oamenii să ştie că trăim în următoarea realitate: la Voiculescu la firmă se stabileşte strategia politică, structura Guvernului şi cine este premier, la Patriciu la firmă se stabileşte strategia economică iar la Vântu acasă se stabilesc privatizările şi vânzările. „Eu cred că aceste întâmplări, devoalate de presă, ne arată, confirmă ceea ce eu susţineam, şi anume că Mircea Geoană, ca de altfel şi premierul acestei majorităţi, sunt doar nişte perdele în spatele cărora mogulii să stabilească ce-i de făcut în ţara asta”, a spus Băsescu.

România nu se poate transforma într-un stat controlat de oameni care nu au gir politic, dar au bani şi televiziuni, a susţinut Traian Băsescu.

Trei fapte cu trei moguli

„Patriciu este foarte interesat să aibă un Guvern şi un preşedinte subordonat, pentru că are dosarul în instanţă şi crede că şi-l poate opri dacă va avea un preşedinte care să îl asculte, sau un premier care să îl asculte. Vă aduceţi aminte celebra încercare a premierului Tăriceanu, cu bileţelul: „Traiane, fă ceva să oprim dosarul lui Patriciu de la Parchetul General”, acum e în instanţă. Sigur, e în instanţă, are foarte mulţi bani şi implicit mulţi avocaţi aşa că se tot dau termene, da?

Pe domnul Vântu, aduceţi-vi-l aminte cât de angajat a fost alături de magistraţi, la greva magistraţilor. El avea dosarul în instanţă cu BID-ul în care era cu domnul Văcăroiu şi trebuia să se prelungească judecata până ajungea la prescripţie, pentru că fusese deja condamnat la doi ani şi jumătate, şi i-a susţinut pe magistraţi şi uite că i s-a întâmplat prescripţia.

Domnul Voiculescu, slavă Domnului, are şi el mari interese să-şi oprească dosarele din instanţe. Domnul Patriciu mai are o problemă, pentru că în 2010 trebuie să ramburseze 600 de milioane de dolari, cu care Adrian Năstase l-a împrumutat pentru vreo 8-10 ani, deci mizele lor sunt foarte mari, şi se numesc bani şi nu-i interesează reforma României. Nu îi interesează reformarea statului, ci îi interesează controlul pe oameni politici. Acesta este un motiv serios să ne mobilizăm pentru a câştiga aceste alegeri”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: