Băsescu iar e în vână!

Nici n-a apucat bine să se dedulcească pe plaja de la Miami, că premierul s-a și trezi înlocuit. Președintele Băsescu face din ce în ce mai mult și uneori mai bine pe premierul României. Verifică la fața locului situația autostrăzilor, face comunicări în legătură cu privatizarea CFR Marfă, caz în care ba critică, ba spune că nu putem renunța la ea, pentru că ar fi mai scump să-i plătim lui Gruia daune. Nici Parlamentul n-a scăpat de critici, alegându-se cu tot ce e mai rău după amânarea regionalizării și a revizuirii Constituției pentru anul viitor.

Nu e zi de la Dumnezeu să nu-l vezi pe ecranele televizoarelor exprimându-și părerile despre tot ce mai mișcă în țara asta. Nu stă nici o clipă, de gândești că ia presărat Ponta piuneze pe scaunul de la Cotroceni. Aproape am și uitat cine e pe acte premier. Ca de obicei, Băsescu nu e prost. A simțit că acum, pe căldurile astea, nici un politician nu se încumetă să fie activ și a profitat de oportunitate pentru a induce ideea că țara moare fără el. Și într-un fel chiar a reușit.

Primul eșec al mult trâmbițatei regionalizări s-a înregistrat odată cu amânarea operațiunii de anvergură, „madărul și fadărul” (ca să-l citez pe Antonescu) acestui proiect, Dragnea, luând peste freză scatoalce chiar de la baronii din partidul său, care nu s-au înțeles la împărțeală. Băsescu a fost la post și a sărit la gâtul lor, umplându-i de bălării și reproșându-le incompetența. Dacă o ține tot așa, Ponta, deși vrea să-și bronzeze toate părțile corpului, o să se întoarcă la București unde riscă să fie întrebat cine este?! Până la urmă, paguba n-ar fi prea mare că dacă te gândești ce s-a mișcat de la alegeri și până acum nu prea ai ce spune. Un Oltchim falimentat, faliment însoțit de circul de rigoare, un CFR Marfă vândut sau nevândut (!!!) unui tăietor de fier vechi,  un sistem energetic pus la pământ, un complex energetic pe cărbune cu nervii la pământ condus în cel mai pur stil haotic care a fost scornit vreodată, câteva promisiuni de privatizări minoritare neduse până la capăt, un Hayssam adus pe sus și pe șestache de ochii premierului, o europarlamentară în călduri după generali americani bătrâni și un Antonescu din ce în ce mai apatic și mai toropit de călduri. Păi merită să te mai întorci pentru atâta lucru de la Miami?!

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: