Bătaie în USL Gorj pe funcţiile din agricultură

Scaunele directorilor susţinuţi de PSD la cârma Direcţiei Agricole şi a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj se clatină. Atât mandatul lui Dan Tănăsescu, cât şi cel al lui Constantin Negrea expiră în aceste zile. Şansele acestora de a rămâne în funcţie sunt minime din cauză că PC şi PNL ridică pretenţii şi cer renegocierea posturilor de conducere de la toate instituţiile deconcentrate, vizând în mod special pe cele cu profil agricol.

Mandatul lui Constantin Negrea, directorul interimar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, expiră pe data de 25 iunie. Situaţia este cu atât mai incertă cu cât PNL şi PC încercă să îi ia PSD-ului această instituţie. Deşi sunt conştienţi că PC are mai multe şanse să obţină această funcţie, şefii PNL  spun că vor încerca să-şi impună omul lor. Acesta este chiar Mihai Versin, directorul adjunct de la APIA Gorj. „Ştim că PC vrea instituţiile deconcentrate care aparţin de Ministerul Agriculturii, dat fiind faptul că au ministru din acelaşi partid. Poate, în perioada imediat următoare, se vor face noi renegocieri privind funcţiile de conducere de la instituţiile deconcentrate. În condiţiile în care vom reuşi să luăm APIA de la PSD, automat vom susţine omul nostru pentru funcţia de director. Propunerea noastră este domnul Mihai Versin. La Direcţia Agricolă nu ne băgăm pentru că suntem conştienţi de faptul că o va lua PC”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj.

Conservatorii pun piciorul în prag

După ce parlamentarii Tudor Barbu şi Răzvan Rotaru au intrat în PC, conservatorii vor lupta pentru obţinerea a 10% din funcţiile de conducere de la instituţiile deconcentrate din Gorj. Cel mai la îndemână le este să pună mâna pe Direcţia Agricolă, mai ales că mandatul lui Dan Tănăsescu nu mai poate fi prelungit după data de 1 iulie, decât la cererea titularului Ion Popescu, detaşat la Piatra Neamţ. Acest lucru este greu de crezut că se va întâmpla întrucât Ion Popescu a contestat în instanţă ordinul de detaşare la Galaţi, iar apoi la Piatra Neamţ. În prima fază, conservatorii vor încerca să obţină Direcţia Agricolă şi APIA. „În situaţia în care nu vom găsi o soluţie de a obţine acel procent de 10% din funcţiile de conducere, conform protocolului USL, ne vom canaliza spre instituţiile cu profil agricol. Avem specialişti în cadrul acestor instituţii pe care intenţionăm să-i susţinem pentru ocuparea posturilor de directori”, a declarat Marius Borcan, preşedintele interimar al PC Gorj.

Liderii conservatorilor spun că, dacă PSD va crea probleme, îşi vor extinde pretenţiile şi asupra altor instituţii din judeţ precum Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, unde în prezent postul de director este ocupat de uneperistul Gheorghe Cocină. „În această săptămână vom avea o întâlnire cu parlamentarii de Gorj şi cu conducerea centrală a partidului. A trecut deja un an în care nu am obţinut nimic şi este mult prea mult”, a declarat Marius Borcan.

CULMEA IRONIEI

În cazul în care Constantin Negrea va pierde funcţia de conducere, acesta va deveni subalternul fostei directoare Corina Dorobanţu, care în momentul de faţă ocupă funcţia de şef Serviciu Control Teren în cadrul APIA Gorj. Corina Dorobanţu şi-a dat demisia din funcţia de director pentru a elibera scaunul PSD-ului, după ce PDL, partidul care a susţinut-o, a ajuns în opoziţie.   

DERÂDERE

Un nou conflict este pe cale să izbucnească în USL din cauza funcţiilor de conducere de la instituţiile deconcentrate. Odată întărită organizaţia judeţeană,  conservatorii spun că nu vor mai accepta să fie luaţi în derâdere de Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, care îi trimitea să ceară funcţii de la PNL, în condiţiile în care liberalii nu au primit nici o instituţie deconcentrată.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: