Podul de la Albeni, recepţionat luna viitoare

Podul de peste râul Gilort, din comuna Albeni, distrus de viitura din vara trecută,  va fi recepţionat în a doua jumătate a lunii martie. Reconstrucţia podului a început în toamnă, însă din cauza vremii lucrările nu au fost încheiate conform termenului prevăzut în contract. La sfârşitul lunii ianuarie podul a fost redat parţial circulaţiei rutiere. Potrivit autorităţilor locale, în momentul de faţă lucrările sunt aproape de finalizare. Pentru reconstrucţia podului au fost alocate de Guvern aproximativ nouă milioane de lei.

Lucrările de reconstrucţie a podului de la Albeni sunt pe ultima sută de metri. Autorităţile locale spun că noul pod nu va mai putea fi luat de ape deoarece se execută lucrări majore de consolidare. „Se preconizează că în jurul datei de 15 martie podul va fi recepţionat. În momentul de faţă se lucrează la sferturile de con de la capetele podului, mai exact la betonarea celor două capete. Totodată, se execută pragul de liniştire a apelor, care are rol de protecţie. Vechiul pod nu avea prag de liniştire şi de aceea a fost rupt de viitură. Noul pod este mult mai ferm şi nu va fi supus nici unui risc de acest gen”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul de la Albeni.

În toamna anului trecut, lucrările au fost încredinţate direct Întreprinderii de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului  Judeţean, dat fiind caracterul urgent. Iniţial, termenul de finalizare pentru reconstrucţia podului a fost data de 5 ianuarie, însă din cauza vremii lucrările au întârziat. La sfârşitul lunii ianuarie podul a fost redat circulaţiei rutiere, cu anumite restricţii de viteză. „Mai trebuie turnat asfaltul pe pod, dar se circulă în condiţii optime. Odată cu reluarea circulaţiei rutiere s-a revenit la programul normal al şcolilor. Pentru o bună perioadă de timp programul elevilor a fost modificat, microbuzul şcolar circulând pe ruta ocolitoare, pe Bengeşti Ciocadia. Acel tronson este foarte îngust, iar pe timpul iernii circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: