Primăria Târgu Jiu face sondaj privind transportul cetăţenilor

Primăria  Municipiului Târgu Jiu derulează în prezent o campanie de intervievare a cetăţenilor cu privire la mijloacele de transport regional şi local. Campania se realizează cu sprijinul SC Metroul SA şi Universităţii ”Constantin Brâncuşi”, având ca termen de finalizare sfârşitul lunii martie.  Primăria încearcă să afle părerea cetăţenilor din Târgu Jiu cu privire la actualele mijloace de transport din oraş. Oamenii care aşteptau ieri într-o staţie de troleu din Târgu Jiu ne-au declarat însă că transportul în comun lasă mult de dorit şi că tarifele practicate sunt enorme comparativ cu alte state din Uniunea Europeană.

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu vor trebui să răspundă în perioada următoare la o serie de întrebări privind mijloacele de transport local sau regional. Campania de intervievare este derulată de primăria Târgu Jiu, iar operatorii acestui sondaj au obligativitatea de a se legitima şi vor fi identificaţi în baza unei delegaţii şi unei legitimaţii vizate de Primăria Municipiului Târgu, însoţite de actul de identitate. Reprezentanţii primăriei spun că sondajul face parte dintr-un plan de mobilitate integrată, iar scopul este acela de a îmbunătăţi sănătatea şi securitatea în mijloacele de transport, de a reduce numărul de accidente, poluarea, dar şi dezvoltarea mijloacelor de transport non-motorizate. ”Acest proiect urmăreşte îmbunătăţirea calităţii transportului regional şi local prin creşterea accesibilităţii teritoriale, a mobilităţii populaţiei şi a bunurilor, precum şi dezvoltarea economică durabilă a municipiului Târgu Jiu. Primăria Municipiului Târgu Jiu face un apel către cetăţeni să coopereze cu operatorii de interviu. Asigurăm cetăţenii că datele furnizate vor fi tratate confidenţial şi exclusiv în scopul elaborării acestui plan”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Cetăţenii se plâng de condiţii

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de condiţiile oferite de operatorul de transport în comun din municipiul Târgu Jiu, cetăţenii au declarat că este bine că se face acest sondaj, pentru că astfel vor afla şi autorităţile nemulţumirile lor. ”Cum să fiu mulţumită, când biletul pentru o singură călătorie costă doi lei, iar troleele mai că nu se dezmembrează în mers. Când plouă afară e jalnic, plouă pe scaune, nici nu poţi să stai jos. Nu, normal că nu sunt mulţumită, bani mulţi şi condiţii ioc”, a spus Maria Tobă din Târgu Jiu.

Alţi cetăţeni spun că în celelalte state ale Uniunii Europene condiţiile transportului în comun sunt superioare celor din Gorj, deşi tarifele sunt cam aceleaşi. ”Vreau să spun că am muncit o perioadă în Spania şi utilizam mijloacele de transport în comun. Costul era cam acelaşi în euro, dar condiţiile erau superioare, curăţenie, afişaj electronic cu staţiile. La noi e jale, mizerie, rupturi  şi aceiaşi bani”, a spus Marian Iorgulescu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: