Subiecte uşoare la simularea examenului de evaluare naţională

Elevii de clasa a VIII-a din judeţul Gorj au susţinut ieri simularea pentru evaluarea naţională. Peste trei mii de elevi vor afla, prin acest examen, ce şanse au la evaluarea din luna iunie. Limba şi Literatura Română a fost prima probă din rândul simulărilor naţionale, cei mai mulţi elevi declarând la ieşirea din sală că subiectele nu au fost foarte grele. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au precizat că notele obţinute nu vor fi puse în catalog.

Elevii gorjeni au intrat în sala de examen la ora 9.00 şi au avut la dispoziţie două ore să rezolve subiectele transmise de Ministerul Educaţiei. Elevii de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu au spus la ieşirea din examen că subiectele au fost accesibile tuturor celor care au citit câte ceva. ”Nu mi s-a părut foarte greu, am terminat într-o oră. Unul din subiecte a fost o compunere în care să ne imaginăm că am fost într-o excursie în vacanţa de vară. Sincer, mă aştept la o notă bună”, a declarat Radu Vienescu, elev de clasa a VIII-a. Alţii s-au plâns că nu au repetat în ultima vreme, drept urmare se aşteaptă la o notă mică. ”Mi s-a părut destul de greu, primele trei subiecte au fost mai complicate. Au fost două ore timp de lucru, dar am terminat mai devreme. Mă aştept la un 7 sau 8, mă voi pregăti mai bine la evaluarea naţională”, a spus Florin Ghiţă, elev de clasa a VIII-a. Altor elevi, doina le-a dat bătăi de cap. ”Subiectele au fost cât de cât bune, doina nu am repetat-o de mult dar sper să fie bune celelalte răspunsuri. Mă aştept să iau 9.50”, a declarat Laur Drăgan.

Subiecte

Elevii au primit două subiecte, dintre care unul de gramatică şi altul de literatură. La subiectul I elevii au primit doina populară ”Foaie verde fir mohor”, la care au avut mai multe cerinţe, printre care de redactat în 150-200 de cuvinte o compunere în care să motiveze apartenena la specie a doinei populare ”Foaie verde fir mohor”. La subiectul al II-lea, elevii au primit un text preluat din ediţia online a ziarului Adevarul, ”Cum se păstrează printre vilele din comuna bistriţeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”, de Bianca Sara. Ulterior, elevii au avut de răspuns la şase întrebări. La punctul B au avut de redactat în 80-150 de cuvinte, o scurtă naraţiune, în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de vară. Astăzi are loc simularea la matematică iar miercuri se va desfăşura cea de limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 6 martie 2015. Notele nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi discutate individual cu elevii, la nivelul clasei, iar acolo unde sunt slabe vor fi chemaţi şi părinţii la şcoală. ”Notele nu vor fi puse în catalog însă va fi întocmit un plan remedial individual după aflarea rezultatelor, astfel încât notele să fie mai mari la evaluarea naţională din luna iunie”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: