Bătălie surdă în USL pentru ciolanul de la Protecţia Copilului

Liberalii pot să-şi ia adio de la postul de director general al DGASPC. În cadrul unei conferinţe de presă, Ion Călinoiu a dat de înţeles faptul că nu va ceda funcţia lui Constantin Preoteasa întrucât protocolul PSD-ului cu PNL-ul nu prevede acest lucru. La rândul său, şeful liberalilor se teme de o licitaţie a directorilor.

Postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj va fi păstrat de către pesedişti, deşi liberalii anunţaseră în urmă cu câteva zile că vor avea în vederea numirea unei persoane pentru funcţia lui Constantin Preoteasa.

Pretenţiile liberalilor sunt spulberate de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj care spune că protocolul încheiat între PSD şi PNL nu prevede nimic în acest sens. “În protocol nu e prevăzut nimic legat de DGASPC. Să-l răsfoiască bine şi să arate dacă e precizat aşa ceva”, a declarat Ion Călinoiu, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri dimineaţă la Consiliul Judeţean Gorj.

Mai mult, Călinoiu a precizat că va fi organizat concurs în maxim şase luni. “După ce va veni decizia de pensionare a domnului Preoteasa va fi organizat concurs în maxim şase luni. Un funcţionar public va fi numit director interimar. Voi face această propunere cu multă responsabilitate şi nu după preferinţele unora sau altora”, a mai precizat Ion Călinoiu. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a menţionat dacă este vorba despre o persoană din cadrul instituţiei sau din afara ei.

Liberalii vor director din sistem           

Liberalii nu vor accepta ca la DGASPC Gorj să fie numit director general un funcţionar public din afara instituţiei. Reprezentanţii partidului spun că li s-ar fi cerut sprijinul pentru întocmirea “caietului de sarcini”. “Am înţeles că domnul Călinoiu ar fi bucuros să-l putem ajuta la întocmirea caietului de sarcini. Sincer nu am înţeles despre ce caiet este vorba. Bănuiesc că nu facem licitaţie pentru directori, căci asta nu s-ar încadra în sistemul legalităţii. Din punctul meu de vedere ar trebui să avem o discuţie întrucât această instituţie trebuie condusă de cineva din sistem”, a declarat Dian Popescu.

Acesta a mai precizat că unui funcţionar din afara instituţiei îi trebuie mai mult de o jumătate de an pentru a cunoaşte problemele. “La DGASPC sunt multe probleme, iar unei persoane venită din exterior îi va trebui cel puţin şapte luni ca să cunoască instituţia”, a spus liderul liberal. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: