„Bateţi sau plecaţi acasă!”

Slobodan Nikolic s-a săturat de greşelile elevilor săi şi îi avertizează dur pe aceştia înaintea meciului din această seară cu Dinamo. „Dacă vă place presiunea, vă dau presiune! Bateţi sau puteţi pleca acasă!”, spune sârbul care e hotărât să dea afară 2 jucători în cazul unui eşec. Darby s-a înţeles cu Energia pentru un nou contract dar trebuie să aştepte să-i vină şi cartea verde.

Sârbul Nikolic a ajuns la limita răbdării. Eşecul usturător din derbyul Olteniei, 76 la 91 cu Craiova, l-a enervat la maxim pe antrenor care e gata să taie în carne vie dacă echipa sa nu va bate Dinamo în această seară. Meciul se joacă de la ora 19 în Sala Sporturilor din Tg Jiu. Biletul de intrare costă 6 lei.

E clar, nu ştiu să se apere !

Încă din meciurile de pregătire, Nikolic a observat o hibă mare a echipei sale, apărarea. Practic jucătorii nou veniţi, Fields, Giles sau Guţoaia nu se apără nici pe departe la fel de bine ca Darby, Troupe sau Bigus. Nikolic a ajuns astfel să repete obsesiv cuvântul apărare la fiecare meci. Energia a pierdut 4 partide oficiale până acum şi a câştigat doar una. „Am jucat prost în apărare şi la Craiova, de 3 luni tot încerc să le explic cât de important e să avem o defensivă bună. Mai nou avem probleme şi cu aruncările libere, am înscris sub 50 la sută cu Craiova. E adevărat că am simţit şi lipsa lui Mocanu iar Steffel a jucat accidentat”, spune mâhnit Nikolic.

Ameninţări fără precedent !

Sătul de gafele elevilor săi, sârbul e decis să treacă la represalii şi face ameninţări fără precedent de la sosirea sa la Tg Jiu. „O să pun presiune pe ei pentru că trebuie să câştigăm cu Dinamo. Poate nu pot juca fără presiune, poate sunt obişnuiţi aşa. Atunci dacă vor presiune, le dau presiune! Nu câştigaţi cu Dinamo, plecaţi acasă! Dau doi jucători afară şi gata! Nu ţin cont de naţionalitatea lor, poate să fie român, sârb sau american. Poate o să plece să zicem Guţoaia, Oluic sau Giles, nu ştiu, o să văd eu”, spune Nikolic pe un ton extrem de răspicat

Darby, aproape de redebut

Practic, indiferent de rezultatul partidei cu Dinamo, un jucător e gata să-şi facă bagajele. E vorba de americanul Robert Giles care a dezamăgit crunt până acum. Fie că acesta va pleca acum sau la iarnă, gorjenii şi-au asigurat spatele prin readucerea lui Darby. Acesta s-a înţeles pentru un contract pe 2 ani dar încă aşteaptă să-i vină actele de transfer din Cipru. „Dacă vine cartea verde la timp, Darby ar putea juca şi mâine (n.r. azi) cu Dinamo. Dar încă nu a venit cartea. Toată lumea îl ştie pe Darby, este un plus pentru echipă. Anul trecut a jucat bine şi în apărare. La Craiova, nu că e fiul meu, dar Stefan a fost singurul care s-a apărat bine. Doar el. Anul trecut tandemul Darby-Stefan era unul puternic pe apărare. Darby e un jucător complet care ştie ce înseamnă apărarea şi de ce trebuie să punem accentul pe defensivă”, încheie Nikolic.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: