Bătrân din Peștișani, pus pe drumuri pentru fiica sa cu handicap

Un bătrân din Peștișani a ajuns la capătul răbdării și susține că s-a săturat să fie pus pe drumuri pentru a ajunge la comisii cu actele unuia dintre copii săi. Este vorba despre obținerea unei indemnizații de handicap pentru fiica sa în vârstă de 43 de ani.

Documentele sunt multe, drumurile de la Peștișani la Târgu Jiu sunt și ele costisitoare, iar bărbatul nu știe ce să mai facă. Acesta spune că de 2 ori pe an trebuie să obțină anumite documente pentru fiica sa cu handicap, dar și faptul că plătește sume mari de bani, raportat la veniturile sale.

”Nemulțumirea este legată de referatele pe care trebuie spă la facem. Este 100 de lei un act, iar ele sunt 7-8. Anul trecut ne-a costat mult, 700 de lei referatele, iar 900 de lei la Tribunal pentru a semna sora fiicei mele, în locul ei, pentru că ea nu știe carte, nu a mers la școală”, a spus bătrânul.

De asemenea, pensionarul din Peștișani s-a arătat revoltat și pe angajații din Primăria Peștișani. Acesta spune că nu au vrut să-i facă ancheta socială obligatorie, motivul fiind legat tot de faptul că nu achitase niște taxe.

”Am fost la Consiliul Local de la Primăria Peștișani, la ancheta socială. Au ieșit 2 fete, mă cunoșteau. M-au întrebat dacă am plătit referatele înainte, altfel nu îmi făceau ancheta socială. Mi-au zis ca așa este ordinul, trebuie să plătim referatele înainte. Să se facă dreptate, atât vreau. O lună trebuie să alergi să faci actele astea, nu se poate așa ceva”, a mai spus bărbatul.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, spune că știe cazul, dar familia respectivă nu au făcut cele legale pentru ca fata să aibă asistenta socială. ”Este vina părinților”, spune Pigui.
”Cunosc cazul. Domnul a venit de mai multe ori la noi la primărie, dar nu cu acest caz al fiicei sale. A avut probleme cu organele de ordine, soția sa a venit aici și am dus-o la psihiatrie cu poliția. Nu a venit în audiență la mine. Să vină aici, iar dacă nu face scandal, îl vom ajuta. Ne pare rău că dumnealor nu au fost în stare să facă cele legale pentru ca fata să aibă asistenta socială din partea statului român. Este vina părinților, nu a noastră, nu a fetei cu handicap”, a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, la Radio Infinit.

Suma pe care fata o primește este de 500 de lei pe lună, a mai spune pensionarul, iar handicapul îl are de la vârsta de 8 ani.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: