Testări masive în Meteor. "O să ne îmbolnăvim de frică"

Cetățenii dintr-un cartier de romi din Târgu Jiu au fost testați, joi, pentru coronavirus. Este vorba despre familiile ai căror membri s-au infectat cu acest virus. Însoțiți de polițiștii locali, câțiva angajați de la Direcția de Sănătate Publică Gorj au luat-o din poartă-n poartă.

Aproximativ 15 familii din cartierul Meteor au fost testate pentru coronavirus. Numărul cazurilor declarate pozitiv în această zonă a crescut în ultima perioadă, iar cetățenii de etnie romă se tem.

Fiul unei bătrâne bolnave de Covid-19 a spus că romilor le este teamă și vor să fie testați. ”La mine în familie, mama mea a fost confirmată cu coronavirus. Noi am vrea să fim testați toți, să știm ce facem. Nu avem simptome, dar ne este teamă de acest virus. Ne-am protejat și o facem cu mască și mănuși. Vrem să fim testați. Chiar o să ne îmbolnăvim de frică. Dacă cineva va fi pozitiv, vom pleca la spital”, a spus fiul cele infectate.

Unul dintre foștii candidați la președinția României, Ninel Potârcă, spune că în Metor sunt 16-17 persoane infectate. ”Este o acțiune rapidă și eficientă. Sunt mulți care sunt internați, fiind vorba despre 16-17 persoane din cartierul nostru. Le este teamă oamenilor, au intrat în panică. Fiecare are câte un membru din familie care s-a infectat cu acest virus. Situația la nivelul județului Gorj este una destul de gravă”, a spus Potârcă.

Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune că au fost testate persoanele din familiile în care a fost descoperit un caz de coronavirus, conform metodologiei. ”Testăm contacții la persoanele confirmate pozitiv, tocmai pentru a nu ajunge la spital, ținând cont că este un număr mare de suspiciuni. Se testează în focar, conform metodologiei. De exemplu, dacă într-o familie a fost descoperită o persoană infectată, iar aceasta locuiește cu mai mult de trei persoane, este considerat focar, iar DSP de acolo recoltează”, a spus directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Galerie foto


Vizualizări: 5,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: