A apărut oboseala în rândul cadrelor medicale. Motivul: Mulți pacienți Covid

Personalul medical din cele două spitale din județul Gorj în care sunt tratați pacienții Covid devine suprasolicitat. Numărul mare al cazurilor din ultima perioadă a aglomerat cele două unități medicale. De exemplu, la spitalul din Târgu Cărbunești sunt internate 83 de persoane infectate, iar 10 dintre acestea se află la terapie intensivă.

Numărul ridicat al cazurilor pozitive de coronavirus și temperaturile mari din această perioadă se transformă într-un calvar pentru cadrele medicale. Medicii și asistentele dau semne de epuizare.

Directorul de la spitalul din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că au început problemele și în privința stocurilor de medicamente. ”Este din ce în ce mai greu și asta pentru că numărul bolnavilor a început să crească de la zi la zi. De asemenea, temperaturile au crescut și este din ce în ce mai greu. În acele combinezoane este o căldură infernală. Pe secție este nevoie de mai multe asistente pentru a face față. Materialele de protecție se consumă foarte repede, mai ales în ultima perioadă. Problemele încep să apară și la stocurile de medicamente. Vom organiza licitații pentru a le achiziționa”, a spus managerul unității medicale din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu.

În privința spitalului de la Târgu Jiu, număr pacienților internați este mai mic, fiind vorba despre 16 persoane.

Vizualizări: 2,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: