Explozie de cazuri noi de Covid în Gorj

Bilanț alarmant în Gorj, unde numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat, joi, 23 de noi infectări în ultimele 24 de ore.  „Până în momentul de față, 338 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 196 de persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în data de 8 iulie a.c. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 78 de ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: boala Parkinson, demență și sechele AVC”,  a transmis DSP Gorj.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 4.812 teste, din care 110 sunt în așteptare.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile”, mai susțin reprezentanții DSP Gorj.

Joi a fost anunțat cel mai mare bilanț de infectări cu Covid-19 de la începutul pandemiei de coronavirus în România: 614 cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore.

Vizualizări: 6,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: