16 noi infectări în Gorj, număr mare la nivel național

Numărul gorjenilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. 16 cazuri noi în 24 de ore au fost raportate miercuri de Direcția de Sănătate Publică Gorj, numărul total înregistrat în cele patru luni de pandemie fiind de 315.

„Până în momentul de față, 315 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 195 de persoane sunt vindecate și externate, iar 11 persoane au decedat“, a transmis DSP Gorj.

Multe din cazurile noi sunt din comunitățile de romi din Târgu Jiu și Pișteștii din Deal (Scoarța). Potrivit unor surse, romii ar fi participat la o întrunire religioasă la Târgu Jiu, unde s-a răspândit virusul. Sunt cazuri noi și la Bumbești Jiu și Bârsești.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, a transmis DSP Gorj.

La nivel național au fost înregistrate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Vizualizări: 3,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: