Bătrâna care dormea în cort s-a întors acasă

Bătrâna în vârstă de 65 de ani din comuna Schela, satul Sâmbotin, care dormea pe un câmp într-un cort, a revenit în căsuța de unde a fost dată afară în urmă cu ceva timp. Maria Mihalache, bătrâna bătută de soartă, povestește cum a fost ajutată de cetățeni, dar și de primarul din localitate.

Femeia povestește cu lacrimi în ochi că singura ei alinare erau niște pisici, dar și câțiva câini care îi țineau de urât noaptea. Pe timpul nopții nu dormea, stătea în fața focului pe care-l făcea, gândindu-se la viața amară de care are parte. Auzind povestea ei, primarul nou ales în funcție, Gabriel Deteșan, a decis să se ocupe de acest caz. A trimis-o chiar și la spital pentru investigații medicale, dar femeia a plecat la scurt timp din unitatea medicală.

Gorjeanca spune că a plecat pe jos până înapoi acasă. ”Am stat ore în șir acolo și nu se ocupa nimeni de mine. Am plecat, ce să fac?”, a spus bătrâna.

”Am revenit în casa de unde am fost dată afară. E mult mai bine aici. Primarul împreună cu fratele meu mi-au făcut o sobă nouă, să pot dormi la căldură. Mi-a fost greu și îmi este. Am câteva animale cu care stau, îmi țin de urât, sunt bătrână. M-a ajutat domnul primar, îi mulțumesc mult pentru asta. Nu am pe nimeni cu mine, decât un frate care mă mai ajută. Am o fiică, dar este plecată peste hotare, nu prea vorbim. A încercat să mă mai ajute. Am fost și la spital, dar am plecat de acolo. Am stat ore în șir pe o bancă, nimeni nu mă băga în seama. Ce să fac acolo? Am plecat acasă pe jos”, a spus femeia.

Oamenii cu suflet mare au ajutat-o. I-au dus mâncare, haine și câțiva bănuți. Unul din acești oameni este chiar primarul localității, Gabriel Deteșan, nou ales în această funcție. I-a construit și o sobă, iar pe fiecare seara îi duce mâncare și ceai.

”Mă confrunt cu o situație neprevăzută. Este vorba despre doamna Mihalache Maria. Încerc să o ajut cu tot ce pot. A locuit pe o perioadă de 2 ani de zile la o casă a unui proprietar, iar din cauza anumitor stricăciuni pe care le-a făcut, persoana respectivă a decis să îi spună să plece din casă. A fost nevoită să locuiască într-un cort improvizat. Știam de această situație. I-am dus mâncare, pături și papuci. Acum este la locul ei, am dus-o înapoi la casa respectivă. Mi-am asumat această răspundere în fața proprietarilor respectivi. Îi mai găsisem un loc în fostul CAP. I-am făcut și o sobă, are sursă de căldură. Merg tot timpul să îi duc mâncare, ceai. Am mers să îi fac și focul, mai ales acum că este iarnă. Am încercat să o mai ajut, dar a refuzat că nu a vrut să renunțe la animalele pe care le are”, a spus primarul Deteșan.

Vizualizări: 50,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: