Bătrână găsită moartă în casă a doua zi după ce a ieşit din spital

O pensionară din Târgu Jiu a fost găsită ieri dimineaţă fără suflare în locuinţa sa de către pompierii chemaţi de către vecinele care au observat lipsa femeii. Bătrâna era căzută prin cameră, iar în sobă gazele ardeau nu se ştie de când. Totul s-a întâmplat la doar o zi după ce aceasta s-a externat din spital.

Lăcrămioara Nuţă avea aproape 70 de ani, iar de o bună bucată de vreme locuia singură. Soţul a părăsit-o cu mulţi ani în urmă, singurul băiat i-a murit, iar fosta noră a plecat în Spania, vecinele pe care le avea pe stradă, în zona Unirii, spre strada Petreşti, fiind singurele persoane care o mai ajutau şi cu care mai stătea de vorbă. Bătrânele prietene ale Lăcrămioarei s-au panicat ieri dimineaţă când au văzut că în casa acesteia este suspect de multă linişte. Femeile se temeau de ceea ce putea fi mai rău şi, pentru că nimeni nu le deschidea poarta şi uşa, şi-au luat inima în dinţi şi au încercat să intre în casă, deşi fără ajutorul pompierilor nu au putut să facă acest lucru. „Mă dusei şi împinsei la uşă, dar nu era nimeni să deschidă, am strigat la ea şi tot degeaba. Era clar că i se întâmplase ceva rău pentru că ea tot timpul vorbea cu noi, iar noi ştiam că ea e şi cu inima, avea şi un diabet şi ne-am dat seama că are o problemă. Am sunat după pompieri şi de abia ei au venit şi au spart uşa ca să intrăm înăuntru. Am găsit-o pe jos, nu mai respira, era moartă, vai de ea”, povestea ieri Cornelia Negoi.

Gazele încă ardeau ieri dimineaţă

Pompierii au intrat şi, culmea, au fost cei care au stins gazele care ardeau în soba din camera femeii. Televizorul mergea şi el nu se ştie de când, iar, pe jos, era întinsă fără suflare bătrâna Lăcrimioara. Vecinele au aflat cu groază că prietena lor a trecut în lumea celor drepţi, una dintre ele aducându-şi aminte că marţi, în ultima ei zi de viaţă, pensionara decedată acum a ţinut să îşi plătească ultima datorie. „Eram prietene bune şi ea tocmai ieşise de la spital. Avea la mine o datorie de 18 lei şi a ţinut neapărat să îmi dea banii ăia. Parcă ştia că i se întâmplă aşa o nenorocire. I-am tot spus să îi lase încolo de bani că nu e sumă mare şi că ea nu pleacă niciunde. Mă gândeam că are ea timp să mi-i dea. Mi-a lăsat banii şi a zis că vine să doarmă, că e obosită. Ieşise din spital şi nu se simţea bine deloc. Uite că acum doarme somnul cel de veci, Dumnezeu s-o ierte”, ne-a spus ieri vecina Lăcrămioarei.

Fără urme de violenţă pe trupul neînsufleţit

Poliţiştii care au venit la faţa locului au menţionat că pe trupul femeii nu s-au găsit urme vizibile de violenţă. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, inspector Daniel Tică, faptul că gazele erau pornite în sobă pot să reprezinte un indiciu despre faptul că bătrâna ar fi murit intoxicată cu monoxid de carbon, fiind greu de explicat şi de ce era pe jos şi nu în patul în care ar fi trebuit să doarmă. Poliţiştii aşteaptă însă raportul medicilor legişti pentru a stabili cauzele şi contextul în care s-a produs decesul bătrânei. Puţinele rude îndepărtate ale acesteia, precum şi vecinele de pe stradă se ocupă acum ca Lăcrămioara să fie înmormântată creştineşte.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: