Bătrâneţe chinuită pentru mama lui Marcel Ţundrea

Rămasă singură pe lume după moartea unicului său fiu, mama lui Marcel Țundrea a ajuns să trăiască în condiții greu de imaginat, norocul său reprezentându-l ajutorul primit de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, al cărui director, Dumitru Cotruna, a dispus internarea acesteia în centrul pentru bătrâni de la Suseni.

În vârstă de 92 de ani, Ioana Țundrea, fostă asistentă medicală, a rămas singură în locuința din Pojogeni în care l-a crescut pe Marcel Țundrea, în care a așteptat eliberarea acestuia și din care l-a și condus pe ultimul drum atunci când gorjeanul a trecut în neființă. Casa nu a mai fost îngrijită de ani de zile, mai ales că femeia a stat vreme îndelungată singură, având băiatul la pușcărie, iar ceea ce a găsit acum Dumitru Cotrună acolo l-a pus pe gânduri.

„Casa părea nelocuită, era plin de bălării acolo. Doar o vecină care ne-a anunțat despre situația de acolo mai trecea pe acolo. Casa părea îngropată în pământ și bălării”, spune șeful DGASPC, Cotruna dispunând imediat preluarea Ioanei Țundrea și mutarea acesteia în centrul de la Suseni, unde condițiile de cazare sunt incomparabil mai bune, aici fiind zeci de persoane care primesc îngrijire și asistență medicală și de care, altfel, nimeni nu ar avea grijă.

Mama lui Țundrea a rămas singură în condițiile în care, în perioada în care era  în spatele gratiilor, fiul ei a fost părăsit de soție și de fiică, după moartea lui Marcel Țundrea fata acestuia solicitând statului despăgubiri pentru anii de închisoare făcuți degeaba de tatăl său. Nicoleta Mihaela Popovici a deschis mai multe procese de-a lungul anilor, pierzându-le pe cele mai multe, de abia în vară reușind să obțină de la Curtea de Apel Craiova despăgubiri de 5000 de euro, sentința nefiind definitivă.

MAMA_LUI_TUNDREA

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: